Морквяний кекс на меду "Зайка моя"
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
50 мин
Приготовление
-
6
порций
Цей насичений ароматний кекс з приємним вкрапленням горішків готується дуже просто. Для прохолодних днів шматочок такого морквяного кексу підійде ідеально, подарувавши приємне відчуття затишку і дорослим, і малим зайкам.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 шт.
-
100 г.
-
40-60 г.
-
2 шт.
-
1 шт.
-
Мед (або патока, або сироп кленовий)
4 ст. л.
-
1 ч. л.
-
для подачі.
-
для подачі.
-
щіпка.
-
для змащування.
-
за смаком.
Способ приготовления
Моркву натріть на дрібній тертці. Горіхи порубіть ножем в крихту. З вимитого лимона зніміть цедру, з м'якоті відіжміть сік. Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з медом або сиропом. Додайте подрібнені горіхи, терту моркву, цедру і сік лимона, перемішайте.Просійте в миску борошно з розпушувачем і кардамоном. Додайте жовткову суміш і вимісіть тісто. Збийте білки з сіллю в міцну піну. Акуратно введіть їх в тісто.Форму для випічки змастіть маслом, дно застеліть пергаментом. Викладіть у форму тісто і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин. Можна розкласти тісто за індивідуальними формочках - тоді кексики будуть готові приблизно через 25 хвилин.Дайте кексу повністю охолонути, приблизно 1 годину. Потім дістаньте його з форми, відокремивши ножем краю від стінок (кекси в порційних формочках подавайте, не виймаючи).Як подавати до столу:
Покладіть на кекс чисто вимиту моркву з хвостиком, через дрібне сито присипте цукровою пудрою і подавайте.
Рекомендація:
Медово-морквяний кекс з горішками цілком може служити легким сніданком. А ще, будьте впевнені, діткам по-особливому сподобається цей морквяний кекс.