Морквяний кекс на меду "Зайка моя"

Автор
Морквяний кекс на меду "Зайка моя"
  • 50 мин

    Приготовление

  • 6

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Цей насичений ароматний кекс з приємним вкрапленням горішків готується дуже просто. Для прохолодних днів шматочок такого морквяного кексу підійде ідеально, подарувавши приємне відчуття затишку і дорослим, і малим зайкам.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Моркву натріть на дрібній тертці. Горіхи порубіть ножем в крихту. З вимитого лимона зніміть цедру, з м'якоті відіжміть сік. Відокремте жовтки від білків. Жовтки розітріть з медом або сиропом. Додайте подрібнені горіхи, терту моркву, цедру і сік лимона, перемішайте.Просійте в миску борошно з розпушувачем і кардамоном. Додайте жовткову суміш і вимісіть тісто. Збийте білки з сіллю в міцну піну. Акуратно введіть їх в тісто.Форму для випічки змастіть маслом, дно застеліть пергаментом. Викладіть у форму тісто і поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 40 хвилин. Можна розкласти тісто за індивідуальними формочках - тоді кексики будуть готові приблизно через 25 хвилин.Дайте кексу повністю охолонути, приблизно 1 годину. Потім дістаньте його з форми, відокремивши ножем краю від стінок (кекси в порційних формочках подавайте, не виймаючи).

Як подавати до столу:

Покладіть на кекс чисто вимиту моркву з хвостиком, через дрібне сито присипте цукровою пудрою і подавайте.

Рекомендація:

Медово-морквяний кекс з горішками цілком може служити легким сніданком. А ще, будьте впевнені, діткам по-особливому сподобається цей морквяний кекс.