Печиво “Миколайчики” від Дарії Цвєк
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Пригощати один одного медовими коржиками у День св. Миколая - давня українська традиція. Сьогодні ми пропонуємо вам класичний рецепт від справжньої майстрині української кулінарії
Ингредиенты
Для тіста:
-
600 г;
-
150 г;
-
200 г;
-
2 шт.;
-
2 шт.;
-
150 г;
-
0,5 чайної ложки;
-
0,5 чайної ложки;
-
1 чайна ложка;
-
2 столові ложки.
Для глазурі:
-
1 склянка;
-
1 шт.;
-
0,5 чайної ложки.
Способ приготовления
Традиційно медові пряники на Миколая робили у формі самого святого. Але ви можете обрати будь-яку чудову формочку - пташки, коника, ялинки чи зірочки. Головне - це смачне і запашне печиво, яким так смачно ласувати і дорослим і малим. Прикрашають “Миколайчики” білою білковою глазур’ю.
Однак у наш час ви можете скористатись кольорової посипкою, харчовим сріблом, посипати випічку цукровою пудрою, або приготувати шоколадну поливку. Також ви можете додавати спеції на власний смак, хоча корицю і гвоздику можна назвати обов’язковими для такої випічки.
Просійте борошно, змішайте з содою і з розтопленим маргарином. Добре перемішайте Додайте яйця, жовтки, сметану, цукор, мед і прянощі. Якщо у вас немає рідкого меду, його треба попередньо розтопити. Замішайте тісто, загорніть у плівку і залиште на 12 годин або на цілу ніч у холодильнику Розкачайте корж завтовшки 0,5 см. і витискайте формочкою майбутніх “Миколайчиків”. Випікайте коржики при температурі 180 градусів. Коли печиво охолоне, покрите його глазур’ю або зробіть візерунки на власний смак.