Рецепт ліверних пиріжків на рідкому тісті
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
2 ч
Приготовление
-
30
порций
Ці пиріжки сподобаються лінівим хазяйкам, адже довго возитися з тістом за цим рецептом, не треба. Ліверні пиріжки на рідкому тісті ще називають "орськими" і їхній смак добре відомий людям, що жили за радянських часів - тоді ці пиріжки були популярні. Завдяки рідкому тісту, випічка виходить особливо ніжною, повітряною. Спробуйте приготувати!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
750 г
-
250 г
-
Сіль за смаком
-
за смаком
-
1,25 л
-
1,5 кг
-
50 г
-
1 ст. ложка з верхом
-
1 л
Способ приготовления
Беремо в рівних пропорціях курячий лівер: серця, шлунків і печінки. Перемелюємо на м'ясорубці з крупними гратами.Тушкуємо фарш 20-25 хвилин в глибокій сковороді до готовності.Солимо, перчимо.Додаємо змеленого на м'ясорубці лука. Лук з фаршем тушкувати не потрібно.Розмішуємо цибулю з гарячим фаршем і залишаємо остигати.У теплій воді розводимо дріжджі з цукром.Даємо постояти 10 хвилин.Додаємо сіль, всю муку і добре розмішуємо.Тісто готове через 45 хвилин.Нагріваємо масло для фритюру.Змащуємо маслом стіл.Занурюємо долоні в масло і відщипуємо шматочки тіста.Викладаємо на долоню шматочок тесту, розплющуємо в коржик.Ложкою викладаємо начинку і трохи розподіляємо її по довжині пиріжка.Звертаємо рулетом тісто з одного краю. Одержаний пиріжок опускаємо у фритюр.Смачного!
З чим і як подавати
Пиріжки прийнято подавати зі сметаною або з будь-яким іншим соусом.