Шматочок літа у банці: рецепт консервованих персиків у сиропі

Читать на русском
Автор
Персики виходять дуже ароматними та смачними  (зображення створено за допомогою ШІ)
Персики виходять дуже ароматними та смачними (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цієї консервації не займе у вас багато часу.

Літо щедро дарує нам свої щедроти, а персики – одні з найулюбленіших його дарів. Ці соковиті, ароматні фрукти не лише неймовірно смачні, але й неймовірно корисні. З них можна приготувати безліч страв, і однією з найпопулярніших є консервовані персики. Також, пропонуємо рецепт варення агрусу.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування консервованих персиків, які стануть справжньою окрасою вашої зимової комори та подарують вам сонячний настрій навіть у найхолодніші дні.

Чому "сонячні персики"?

Персики мають яскравий насичений колір, який нагадує про літо, сонце та тепло. Це не лише смачний десерт, але й джерело вітамінів та мінералів, які так необхідні нашому організму взимку.

Секрети ідеальних консервованих персиків

Щоб консервовані персики вийшли дійсно смачними та ароматними, важливо знати кілька секретів:

  • Фрукти: Вибирайте для консервування стиглі, але не перестиглі персики з щільною м'якоттю.
  • Підготовка: Перед консервуванням ретельно вимийте персики та видаліть кісточки.
  • Маринад: Використовуйте для маринаду чисту воду, якісний цукор, лимонну кислоту або оцет та спеції.
  • Спеції: Додайте до маринаду свої улюблені спеції, такі як кориця, гвоздика, ваніль, лавровий лист.
  • Стерилізація: Тарки та кришки для консервування обов'язково простерилізуйте.
  • Заливка: Заливайте персики гарячим маринадом.
  • Зберігання: Зберігайте консервовані персики в прохолодному, темному місці.

Рецепт класичних консервованих персиків

Інгредієнти:

  • 1 кг персиків
  • 1 л води
  • 400 г цукру
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 паличка кориці
  • 2 гвоздики

Приготування:

  1. Персики вимийте, видаліть кісточки.
  2. Тарки та кришки простерилізуйте.
  3. У каструлі змішайте воду, цукор, лимонну кислоту, корицю та гвоздику. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
  4. Щільно укладіть персики в банки.
  5. Залийте персики гарячим маринадом доверху.
  6. Щільно закрутіть банки кришками.
  7. Переверніть банки догори дном і залиште до охолодження.
  8. Зберігайте консервовані персики в прохолодному,

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.