Ця страва вразить навіть гурманів: як особливо смачно приготувати печінку

Читать на русском
Автор
Печінка виходить м’якою та соковитою
Печінка виходить м’якою та соковитою. Фото informator.ua

Особливо смачний рецепт печінки

Ми ділились рецептом дуже смачних вареників. Тепер розповідаємо, як особливо смачно приготувати печінку.

Смачна, ситна та водночас проста у приготуванні вечеря. Печінка виходить неймовірно соковитою та ароматною — вона вразить навіть гурманів. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки
  • 600 г яблук
  • 450 г цибулі
  • 60 г вершкового масла
  • 120-140 мл рослинної олії
  • сіль та спеції до смаку
  • 100 г борошна

Спосіб приготування:

  1. Наріжте яблука на часточки середнього розміру, не очищаючи їх від шкірки. Це допоможе їм зберегти форму під час смаження.
  2. У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте яблука на великому вогні до золотистої скоринки. Не пересмажте яблука, вони повинні залишатися трохи твердими всередині. Зніміть яблука зі сковороди та дайте їм охолонути.
  3. Ретельно вимийте печінку, почистіть її від плівок і обсушіть. Змішайте борошно з сіллю та спеціями, обваляйте в цій суміші всі шматочки печінки.
  4. Розігрійте рослинну олію на сковороді та обсмажте печінку по 2-3 хвилини з кожного боку на великому вогні, щоб вона покрилася рум'яною скоринкою. Перекладіть печінку на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  5. У тій же сковороді, де смажилась печінка, обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору та м'якості. Додайте трохи солі та перцю до смаку.
  6. Додайте печінку до цибулі, залийте невеликою кількістю води, накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин. Додайте до печінки та цибулі яблука, перемішайте і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Накрийте сковороду кришкою і дайте страві настоятися 10-15 хвилин.

Подавайте печінку з яблуками та цибулею гарячою — саме так найсмачніше. Також ми ділились рецептом смачної закуски з кабачків.