Ця страва вразить навіть гурманів: як особливо смачно приготувати печінку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Особливо смачний рецепт печінки
Ми ділились рецептом дуже смачних вареників. Тепер розповідаємо, як особливо смачно приготувати печінку.
Смачна, ситна та водночас проста у приготуванні вечеря. Печінка виходить неймовірно соковитою та ароматною — вона вразить навіть гурманів. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки
- 600 г яблук
- 450 г цибулі
- 60 г вершкового масла
- 120-140 мл рослинної олії
- сіль та спеції до смаку
- 100 г борошна
Спосіб приготування:
- Наріжте яблука на часточки середнього розміру, не очищаючи їх від шкірки. Це допоможе їм зберегти форму під час смаження.
- У сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте яблука на великому вогні до золотистої скоринки. Не пересмажте яблука, вони повинні залишатися трохи твердими всередині. Зніміть яблука зі сковороди та дайте їм охолонути.
- Ретельно вимийте печінку, почистіть її від плівок і обсушіть. Змішайте борошно з сіллю та спеціями, обваляйте в цій суміші всі шматочки печінки.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді та обсмажте печінку по 2-3 хвилини з кожного боку на великому вогні, щоб вона покрилася рум'яною скоринкою. Перекладіть печінку на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
- У тій же сковороді, де смажилась печінка, обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору та м'якості. Додайте трохи солі та перцю до смаку.
- Додайте печінку до цибулі, залийте невеликою кількістю води, накрийте кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин. Додайте до печінки та цибулі яблука, перемішайте і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Накрийте сковороду кришкою і дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
Подавайте печінку з яблуками та цибулею гарячою — саме так найсмачніше. Також ми ділились рецептом смачної закуски з кабачків.