Вечеря, на яку просто треба все нарізати: решту зробить духовка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Страва виходить ситною, а готується просто
Ми розповідали, як приготувати панські голубці. Однак часто буває, що вечеря потрібна швидко, ще й сил на неї немає. В такому випадку вам у пригоді точно стане наступний рецепт.
Ця запіканка — чудовий варіант для ситної та смачної вечері, яка не потребує багато часу та зусиль. Вона сподобається всій родині, адже поєднує в собі ніжну картоплю, соковитий фарш, ароматні овочі та апетитну сирну скоринку. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Картопля — 750 г (краще використовувати сорти, що добре розварюються)
- Рослинна олія (для змащування форми)
- М'ясний фарш — 300 г
- Яйце — 1 шт.
- Помідор — 1 шт.
- Твердий сир — 150 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Сметана — 100 г
- Кип'ячена вода — 3 ст. л.
- Солодка паприка — 0,5 ч. л. (в картоплю) + 0,25 ч. л. (у фарш)
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Змастіть форму для запікання олією. Очистіть картоплю, помийте та наріжте тонкими кружечками. Викладіть картоплю у форму.
- Додайте спеції: сіль, паприку, чорний перець. Перемішайте руками.
- Змішайте сметану з кип'яченою водою. Цим соусом полийте картоплю. Наріжте цибулю півкільцями та викладіть поверх картоплі.
- До фаршу додайте яйце, спеції: сіль, паприку, чорний перець. Добре перемішайте. Викладіть фарш на картоплю та розрівняйте його. Наріжте помідор тонкими кружечками та викладіть поверх фаршу.
- Зробіть сіточку з майонезу. Натріть твердий сир на терці та посипте ним запіканку.
- Випікайте запіканку в духовці, розігрітій до 180-200°C, протягом 55-60 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися, тому орієнтуйтесь на свою духовку. Якщо сир почне золотитися, а картопля ще не готова, накрийте форму фольгою і доведіть запіканку до готовності.
Перед подачею запіканку можна посипати свіжою зеленню. Також ми ділились рецептом простого сніданку з картоплі та кабачків.