Вечеря, на яку просто треба все нарізати: решту зробить духовка

Читать на русском
Автор
Дуже смачна і проста вечеря
Дуже смачна і проста вечеря. Фото Файні рецепти

Страва виходить ситною, а готується просто

Ми розповідали, як приготувати панські голубці. Однак часто буває, що вечеря потрібна швидко, ще й сил на неї немає. В такому випадку вам у пригоді точно стане наступний рецепт.

Ця запіканка — чудовий варіант для ситної та смачної вечері, яка не потребує багато часу та зусиль. Вона сподобається всій родині, адже поєднує в собі ніжну картоплю, соковитий фарш, ароматні овочі та апетитну сирну скоринку. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Картопля — 750 г (краще використовувати сорти, що добре розварюються)
  • Рослинна олія (для змащування форми)
  • М'ясний фарш — 300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Помідор — 1 шт.
  • Твердий сир — 150 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Кип'ячена вода — 3 ст. л.
  • Солодка паприка — 0,5 ч. л. (в картоплю) + 0,25 ч. л. (у фарш)
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Змастіть форму для запікання олією. Очистіть картоплю, помийте та наріжте тонкими кружечками. Викладіть картоплю у форму.
  2. Додайте спеції: сіль, паприку, чорний перець. Перемішайте руками.
  3. Змішайте сметану з кип'яченою водою. Цим соусом полийте картоплю. Наріжте цибулю півкільцями та викладіть поверх картоплі.
  4. До фаршу додайте яйце, спеції: сіль, паприку, чорний перець. Добре перемішайте. Викладіть фарш на картоплю та розрівняйте його. Наріжте помідор тонкими кружечками та викладіть поверх фаршу.
  5. Зробіть сіточку з майонезу. Натріть твердий сир на терці та посипте ним запіканку.
  6. Випікайте запіканку в духовці, розігрітій до 180-200°C, протягом 55-60 хвилин. Час приготування може трохи відрізнятися, тому орієнтуйтесь на свою духовку. Якщо сир почне золотитися, а картопля ще не готова, накрийте форму фольгою і доведіть запіканку до готовності.

Перед подачею запіканку можна посипати свіжою зеленню. Також ми ділились рецептом простого сніданку з картоплі та кабачків.