Смачна вечеря на всю сім’ю з лаваша і жмені фаршу: цікавий рецепт ситної страви

Читать на русском
Автор
512
Вам знадобляться лише прості продукти
Вам знадобляться лише прості продукти. Фото 1000.menu

Закуска за цим рецептом готується надзвичайно просто

Ми розповідали, як смачно приготувати кабачки. Тепер ділимось рецептом ситної страви на всю сім’ю, яка готується з лаваша і жмені фаршу.

Завдяки простим і доступним інгредієнтам, а також неймовірно швидкому приготуванню, він ідеально підходить для сімейного обіду, вечері або навіть перекусу на роботу. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 2 листи лаваша
  • 500 г курячого фаршу
  • 200 г моцарелли (або сулугуні)
  • 1 яйце
  • сіль, перець, паприка до смаку
  • кунжут (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте готовий фарш, переконайтеся, що він свіжий. Для кращого смаку можете приготувати фарш самостійно з м'яса курячих стегон. Якщо використовуєте грудинку, додайте трохи сала.
  2. Додайте до фаршу яйце, сіль, перець, паприку та ретельно перемішайте. Натріть моцареллу (або сулугуні) на крупну тертку.
  3. Розгорніть один лист лаваша. Посипте лаваш тертим сиром.
  4. Накрийте лаваш з сиром другим листом лаваша. Розподіліть фарш по всій поверхні лаваша.
  5. Закрутіть лаваш з начинкою в рулет. Розріжте рулет навпіл, якщо він вийшов дуже довгим.
  6. Застеліть деко пергаментним папером і змастіть його олією. Викладіть рулет з лаваша на деко.
  7. Змастіть рулет збитим яйцем. За бажанням, присипте рулет кунжутом. Випікайте рулет при 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистої скоринки.

Готовий рулет найкраще їсти гарячим, коли сир приємно тягнеться, а з фаршу витікає сік. Також ми розповідали, як приготувати смачні та м’які вареники на пару.