Смачна вечеря на всю сім’ю з лаваша і жмені фаршу: цікавий рецепт ситної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 522
Закуска за цим рецептом готується надзвичайно просто
Ми розповідали, як смачно приготувати кабачки. Тепер ділимось рецептом ситної страви на всю сім’ю, яка готується з лаваша і жмені фаршу.
Завдяки простим і доступним інгредієнтам, а також неймовірно швидкому приготуванню, він ідеально підходить для сімейного обіду, вечері або навіть перекусу на роботу. Рецептом поділились на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 2 листи лаваша
- 500 г курячого фаршу
- 200 г моцарелли (або сулугуні)
- 1 яйце
- сіль, перець, паприка до смаку
- кунжут (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Якщо ви використовуєте готовий фарш, переконайтеся, що він свіжий. Для кращого смаку можете приготувати фарш самостійно з м'яса курячих стегон. Якщо використовуєте грудинку, додайте трохи сала.
- Додайте до фаршу яйце, сіль, перець, паприку та ретельно перемішайте. Натріть моцареллу (або сулугуні) на крупну тертку.
- Розгорніть один лист лаваша. Посипте лаваш тертим сиром.
- Накрийте лаваш з сиром другим листом лаваша. Розподіліть фарш по всій поверхні лаваша.
- Закрутіть лаваш з начинкою в рулет. Розріжте рулет навпіл, якщо він вийшов дуже довгим.
- Застеліть деко пергаментним папером і змастіть його олією. Викладіть рулет з лаваша на деко.
- Змастіть рулет збитим яйцем. За бажанням, присипте рулет кунжутом. Випікайте рулет при 180°C протягом 30-35 хвилин до золотистої скоринки.
Готовий рулет найкраще їсти гарячим, коли сир приємно тягнеться, а з фаршу витікає сік. Також ми розповідали, як приготувати смачні та м’які вареники на пару.