Дивовижні "золоті" млинці стануть прикрасою столу на Зелені свята: як їх приготувати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Млинці за цим рецептом виходять особливо вдалими
У 2024 році Трійцю відзначають 23 червня. У святковому меню традиційно є млинці. Ділимось вдалим рецептом з начинкою з сиру та родзинок.
Страва поєднує в собі простоту приготування та вишуканість смаку. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 700 мл молока
- 5 яєць
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. крохмалю
- 250 г борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
Для начинки:
- 700 г сиру
- 150 г цукру
- 1 яйце
- дрібка ванільного цукру
- жменя родзинок
Спосіб приготування:
- У миску розбийте яйця, додайте сіль, цукор та крохмаль. Перемішайте. Просійте в яєчну суміш половину борошна, замісіть густе тісто.
- Додайте в тісто 350 мл молока, продовжуйте перемішувати. Просійте в тісто решту борошна, влийте молоко та ретельно змішайте всі інгредієнти.
- Додайте в тісто олію, перемішайте й залиште на 15 хвилин. Розігрійте сковороду, змастіть її олією.
- Смажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Готові млинці викладайте на тарілку. Коли млинці охолонуть, складіть їх у стопку.
- У сир додайте цукор, ванільний цукор та родзинки. Розбийте в сирну суміш яйце та перемішайте до однорідності.
- Розріжте кожен млинець на 4 рівних трикутника. Викладіть начинку на кожен трикутник. Згорніть трикутник у трубочку, підігніть краї всередину.
- Змастіть сковороду вершковим маслом. Викладіть на дно сковороди один млинець.
- Поверх нього викладіть шаром рулетики з млинців, змащуючи кожен шар вершковим маслом. Накрийте верхній шар налисників ще одним млинцем.
- Накрийте форму фольгою. Випікайте налисники в духовці при 130°C протягом 30-40 хвилин.
Готові налисники трохи охолодіть, а потім розріжте на порційні шматочки. Також ми ділились рецептом особливо апетитних вареників з вишнями.