Ароматна кава, яку не треба варити: що таке колд брю і як його приготувати під час відключень світла

Читать на русском
Автор
Колд брю точно сподобається тим, хто любить холодну каву
Колд брю точно сподобається тим, хто любить холодну каву. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Цікавий рецепт для фанатів кави

Ми розповідали, як вдома приготувати смачний освіжаючий квас. Тепер ділимось вдалим рецептом, який допоможе вам охолодитись і заодно випити кави навіть за умови, що немає світла.

"Телеграф" детально розповідає про метод заварювання колд брю. За ним кава заварюється холодною водою та настоюється впродовж довгого часу. Також цей метод заварювання цінують гурмани — напій не має гірких ноток, повною мірою розкриваючи солодкі та кислі відтінки смаку.

Як готувати колд брю?

Класичною пропорцією для такого напою вважається 1:5, тобто 1 г кави на 5 г води, однак можна експериментувати і знайти ідеальний рецепт для себе. Візьміть свою улюблену зернову каву. Також використовуйте фільтровану воду, щоб отримати чистий та свіжий смак.

Подрібніть кавові зерна до середнього помелу. Змішайте мелену каву з холодною водою в глечику, чайнику чи іншій ємності. Залиште каву настоюватися протягом 12-15 годин у кімнатній температурі.

Після цього залишиться лише процідити каву через дрібне сито. Ми отримуємо концентрат. Його краще зберігати в холодильнику.

Подавайте холодну каву з льодом, молоком, вершками до власного смаку. Якщо вам подобається солодка кава, додавайте сироп — цукор буде складно розчинити.

Спробуйте приготувати таку каву вдома, і ви будете приємно здивовані простотою та чудовим смаком. Також ми розповідали про простий трюк, який допоможе швидко охолодитись.