Ці вареники можна і на святковий стіл: гості точно спитають рецепт цього дива
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вареники дуже смачні і виглядають неординарно
Ми розповідали, які страви віряни їдять на Медовий Спас. Важливе місце серед святкового меню посідають частування з маком.
Ділимось вдалим рецептом, який може стати серцем святкового столу. Оригінальні червоні вареники з чорною маковою начинкою — це не лише дуже смачно, а й вигляд має неперевершений. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- 650 г борошна
- 300 мл бурякового соку
- 5 г солі
- 1 яйце
- 250 г маку
- 200 мл молока
- 50 г цукру
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто. Для цього буряковий сік доводимо до кипіння.
- Додаємо до нього половину борошна і добре перемішуємо. Масу остуджуємо до теплого стану, щоб із нею можна було працювати руками.
- Додаємо яйце, сіль і решту борошна. Замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його під плівкою або рушничком.
- Для начинки мак заливаємо молоком і варимо до загустіння. Коли охолоне, подрібнюємо в блендері або ступці.
- Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
- Розкочуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо кружечки. На кожен кружечок кладемо макову начинку і ліпимо вареники.
Перед подачею варимо вареники в підсоленій воді до готовності. Їх дуже смачно їсти зі сметаною. Також ми ділились рецептом апетитних шуликів.