Ці вареники можна і на святковий стіл: гості точно спитають рецепт цього дива

Читать на русском
Автор
Яскрава і смачна солодка страва
Яскрава і смачна солодка страва. Фото shuba.life

Вареники дуже смачні і виглядають неординарно

Ми розповідали, які страви віряни їдять на Медовий Спас. Важливе місце серед святкового меню посідають частування з маком.

Ділимось вдалим рецептом, який може стати серцем святкового столу. Оригінальні червоні вареники з чорною маковою начинкою — це не лише дуже смачно, а й вигляд має неперевершений. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 650 г борошна
  • 300 мл бурякового соку
  • 5 г солі
  • 1 яйце
  • 250 г маку
  • 200 мл молока
  • 50 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Для цього буряковий сік доводимо до кипіння.
  2. Додаємо до нього половину борошна і добре перемішуємо. Масу остуджуємо до теплого стану, щоб із нею можна було працювати руками.
  3. Додаємо яйце, сіль і решту борошна. Замішуємо еластичне тісто. Залишаємо його під плівкою або рушничком.
  4. Для начинки мак заливаємо молоком і варимо до загустіння. Коли охолоне, подрібнюємо в блендері або ступці.
  5. Додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
  6. Розкочуємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо кружечки. На кожен кружечок кладемо макову начинку і ліпимо вареники.

Перед подачею варимо вареники в підсоленій воді до готовності. Їх дуже смачно їсти зі сметаною. Також ми ділились рецептом апетитних шуликів.