Буде смачно, буде ситно: такі голубці можна приготувати на Успенський піст

Читать на русском
Автор
Смачні, ситні та бюджетні голубці
Смачні, ситні та бюджетні голубці. Фото 1000.menu

Чудова альтернатива голубцям з м'ясом

До Успенського посту можна приготувати деруни з секретним овочем, котлети з вівсянки, або ж буряковий салат з цікавою заправкою. Окрім цього, чудовою ідеєю буде подати на вечерю пісні голубці. До того ж — їх можна полити пісною сметаною з кеш'ю.

Готують такі голубці досить просто, виходять смачними та ситними. Також їх можна заморозити та готувати за необхідності. Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "picantecooking".

Як приготувати голубці з рисом та грибами

Інгредієнти:

  • 600 грамів білоголової капусти;
  • 200 грамів рису;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морква;
  • 100 грамів печериць;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • 40 грамів олії.

Спосіб приготування:

  1. Гриби помити, за необхідності почистити та нарізати шматочками.
  2. Рис промити та відварити до напівготовності.
  3. Цибулю та моркву почистити та нарізати довільними шматочками або натерти на тертці.
  4. Розігріти сковороду з олією, обсмажити цибулю.
  5. Додати моркву та гриби, обсмажити.
  6. Змішати рис і смажені овочі з грибами, додати спеції, перемішати.
  7. Капустяні листки пропарити, зрізати потовщену частину.
  8. На кожний листок ложкою викласти начинку та загорнути конвертом.
  9. Скласти голубці в каструлю, залити гарячою водою.
  10. Додати спеції та протушкувати 40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати ніжні та смачні оладки. Вони стануть улюбленим сніданком навіть після посту.