Буде смачно, буде ситно: такі голубці можна приготувати на Успенський піст
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудова альтернатива голубцям з м'ясом
До Успенського посту можна приготувати деруни з секретним овочем, котлети з вівсянки, або ж буряковий салат з цікавою заправкою. Окрім цього, чудовою ідеєю буде подати на вечерю пісні голубці. До того ж — їх можна полити пісною сметаною з кеш'ю.
Готують такі голубці досить просто, виходять смачними та ситними. Також їх можна заморозити та готувати за необхідності. Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "picantecooking".
Як приготувати голубці з рисом та грибами
Інгредієнти:
- 600 грамів білоголової капусти;
- 200 грамів рису;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 морква;
- 100 грамів печериць;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- 40 грамів олії.
Спосіб приготування:
- Гриби помити, за необхідності почистити та нарізати шматочками.
- Рис промити та відварити до напівготовності.
- Цибулю та моркву почистити та нарізати довільними шматочками або натерти на тертці.
- Розігріти сковороду з олією, обсмажити цибулю.
- Додати моркву та гриби, обсмажити.
- Змішати рис і смажені овочі з грибами, додати спеції, перемішати.
- Капустяні листки пропарити, зрізати потовщену частину.
- На кожний листок ложкою викласти начинку та загорнути конвертом.
- Скласти голубці в каструлю, залити гарячою водою.
- Додати спеції та протушкувати 40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати ніжні та смачні оладки. Вони стануть улюбленим сніданком навіть після посту.