Смажена картопля вийде ідеальною: якого інгредієнта варто позбутися
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ці лайфхаки вам знадобляться
Картопля є досить популярною на українській кухні, адже з неї можна приготувати стільки смачних страв! Цей овоч є інгредієнтом перших страв, її варять, запікають, тушкують чи готують пюре.
Нерідко картоплю також смажать, але інколи, не знаючи нюансів, вона може вийти несмачною чи підгорілою. Сьогодні "Телеграф" хоче поділитися секретами ідеального смаження картоплі.
Як посмажити картоплю ідеально
Варто пам'ятати, що далеко не вся картопля підходить для смаження. Зокрема, для приготування цієї страви не варто обирати овоч, у якому багато крохмалю. Натомість з неї вийде чудове пюре, адже така картопля погано тримає форму, але гарно розварюється та товчеться.
Окрім цього, помилкою багатьох господинь є те, що вони додають нарізану цибулю під час смаження. Річ у тому, що цибуля готується значно швидше ніж картопля — вона швидко підсмажується та стає чорною у той час, як сама картопля ще сира. Тому, якщо є бажання додати пікантності до страви, можна додати трохи часнику.
Для того, щоб картопля рівномірно просмажилася з усіх боків, її слід смажити під кришкою. Важливо також не поспішати з приготуванням. Якщо смажити картоплю на занадто сильному вогні, вона швидко підгорить і не матиме приємного смаку. Щоб досягти ідеальної текстури і золотистої скоринки, вибирайте середню температуру та періодично перевертайте картоплю.
Раніше ми публікували цікавий рецепт картоплі, яку їдять, ймовірно, лише в Україні. Весь секрет у додаванні маку до страви.