Баклажани "по-корейськи": гості не повірять, що ви це приготували самі

Читать на русском
Автор
920
Простий рецепт пікантного салату
Простий рецепт пікантного салату. Фото Скріншот YouTube

Ідеальна закуска для будь-якого столу

Якщо ви любите страви з яскравим ароматом та легкою пікантністю, цей салат з баклажанів по-корейськи має вам сподобатись. В ньому вдало поєднуються обсмажені баклажани, хрустка морква та солодкий перець, ароматна зелень та часник з легким кисло-солодким маринадом.Цей салат ідеально підходить як закуска до основних страв або як самостійний перекус. Готується він просто, а після кількох годин у холодильнику набуває насиченого смаку.

Рецептом в Instagram поділилась кулінарна блогерка iren.lazun.

Інгредієнти:

  • баклажани 3-4 шт;
  • морква 1 шт;
  • болгарський перець 1 шт;
  • цибуля фіолетова 1 шт;
  • петрушка;
  • часник 2-3 зубчики;

Маринад:

  • 3 ст.л води
  • 2 ст.л оцту
  • 2 ст.л цукру
  • 0,5 ст.л солі

Як приготувати салат з баклажанів по-корейські

  1. Баклажани миємо, нарізаємо кільцями, обсмажуємо з двох сторін на невеликій кількості олії приблизно по одній хвилині з кожної сторони, вони не повинні бути повністю готовими, викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  2. Перець, цибулю, зелень нарізаємо, натираємо часник, всі овочі з'єднуємо в герметичній ємності з кришкою.
  3. Для маринаду всі інгредієнти з'єднуємо в окремій посудині, ретельно перемішуємо до розчинення.
  4. До овочів додаємо баклажани, заливаємо маринадом, закриваємо кришкою і добре струшуємо, ставимо в холодильник настоятися 6 годин, періодично струшуємо.