Авокадо не зіпсується місяць, якщо ви зробите це після покупки: корисний лайфхак

Читать на русском
Автор
Авокадо популярний у кухнях усього світу
Авокадо популярний у кухнях усього світу. Фото Freepik

Ефективний спосіб зберегти авокадо свіжим надовго

Авокадо багатий на корисні жири, вітаміни E, K і C та клітковину плід. Його використовують для приготування гуакамоле, салатів, смузі, бутербродів і десертів. Але в цього фрукта є один недолік – короткий термін зберігання.

Якщо авокадо довго лежав на прилавку або в холодильнику, то після розрізання під шкіркою можна побачити коричневу кашицю замість звичної зеленої м’якоті. Але є простий спосіб продовжити свіжість авокадо. Лайфхаком поділилася блогерка Емі Кросс на своєму YouTube-каналі The Cross Legacy.

Як зберегти авокадо свіжим надовго

Після покупки авокадо в супермаркеті відразу помийте їх, але не просто водою. Наповніть велику миску водою і додайте чверть склянки білого оцту. Занурте авокадо в цей розчин на дві хвилини. Це допоможе видалити забруднення і запобігти швидкому потемнінню плоду. При цьому оцет не впливає на смак, оскільки не проникає через шкірку.

Після замочування викладіть авокадо на чистий рушник і дайте їм повністю висохнути. Це важливо, щоб уникнути зайвої вологи, яка може прискорити псування.

Потім помістіть авокадо в ящик для фруктів та овочів у холодильнику, додавши до них лимон. За словами Емі, лимони виділяють речовини, які допомагають авокадо довше зберігати свіжість.

Чому це працює

Білий оцет має антимікробні властивості, які уповільнюють ріст бактерій і цвілі на поверхні авокадо. Низька температура уповільнює роботу ферментів, що відповідають за дозрівання, а лимон запобігає пошкодженню шкірки та потемнінню. Цей метод дає змогу зберегти авокадо свіжим протягом місяця або навіть довше.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе надати картопляному пюре більш насичений смак. Для цього буде потрібно лише один продукт.