Ні оцту, ні цукру, ні стерилізації: 10 хвилин – і солоні огірки готові

Читать на русском
Автор
51139
Такі огірки і їсти, і закривати одне задоволення!
Такі огірки і їсти, і закривати одне задоволення!. Фото cesmak.info

Смачніше і швидше за рецепт не існує!

Солоні огірки — це ідеальне частування, яке люблять усі. Хрусткі, трохи гострі овочі відмінно поєднуються практично з будь-яким гарніром. Але більшість рецептів містять у своєму складі оцет, цукор та стерилізацію.

"Це Смак" пропонує закрити огірки без цукру та оцту, та ще й без стерилізації! Це не тільки "смачний" спосіб закрити огірки на зиму, а ще швидкий. Хрустіть із задоволенням!

Як засолити огірки без стерилізації

Інгредієнти на 10 порцій (на трилітрову банку):

  • огірки — 1,5 кг;
  • часник — 1 шт.;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • чорний перець (горошком) — 5 шт.;
  • лавровий лист — 4 шт.;
  • листя вишні — 3 шт.;
  • листя смородини — 3 шт.;
  • листя хрону — 3 шт.;
  • парасольки кропу — 2 шт.;
  • огірки — 1,5 кг;
  • часник — 1 шт.;
  • сіль — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. На дно банки викладете суцвіття кропу, листя смородини, хрону та вишні, лавровий лист.
  2. Промийте огірки та відріжте кінчики. Щільно складіть їх у банку. Додайте перець та часник.
  3. Змішайте сіль із невеликою кількістю холодної води, перемішайте до однорідності та залийте в банку. Долийте води без солі.
  4. Закрийте банку пластмасовою кришкою та відправте у підвал.
  5. Якщо немає можливості відправити огірки до підвалу, залиште їх на три доби при кімнатній температурі. Потім прокип’ятіть розсіл і залийте його у банку. Закрутіть ємність та залиште в кімнаті.

До таких огірків посмажте хрустку картоплю за рецептом "Телеграфа". Смачного!