Баклажани в аджиці по-домашньому
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
35 мин
Приготовление
-
8
порций
Соковита і неймовірно смачна закуска до будь-якого застілля.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
5 кг
-
3 кг
-
0,5 кг
-
100-150 г
-
600 г
-
1 пучок
-
250 мл
-
4-5 шт.
-
1 ч.л.
Способ приготовления
Баклажани поріжте на кружечки, не надто товсті, але і не тонкі. Всі інші складові перекрутіть на м'ясорубці по черзі: спочатку часник, потім перець і помідори.Часник відкладаємо у бік, так як він буде доданий в нашу страву за 15 хвилин до кінця варіння (часник стає неприємним на запах, якщо його піддавати термообробці більше, ніж 10-15 хвилин, тому не кидайте його відразу).Перекручену основу (саму аджику) покладіть у велику емальовану каструлю, в якій будемо варити наші овочі.Як тільки поставите на вогонь, додайте цукор, сіль, олію, і доведіть до кипіння, безперервно помішуючи, щоб вона не підгоріла.Після того, як аджика закипить, додайте баклажани, попередньо порізані, і проваріть їх на маленькому вогні двадцять п'ять - тридцять хвилин, і, не вимикаючи вогню, розкладіть по стерильним баночкам і відразу ставте у відчутно теплу воду для подальшої стерилізації, якщо хочете зберігати не в погребі чи не в холодильнику.Як та з чим подавати
Подавайте баклажани як закуску до м'яса