Мариновані сливи з часником: простий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
8 ч
Приготовление
-
4
порции
Ці сливки - неймовірна закуска під горілку або на зимову вечерю, коли на ура йдуть страви з яскравим насиченим смаком. А на святковому столі вони стануть просто хітом навіть для тих, кого складно чимось здивувати.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 кг
-
300 г
-
150 мл
-
2 ч.л.
-
4 головки
-
за смаком
-
за смаком
-
за смаком
-
750 мл
Способ приготовления
Сливи вимийте і видаліть з них кісточки, не розрізаючи їх. Можете надрізати збоку, але не до кінця.Вставте замість кісточки невеликий зубок часнику. Для маринаду - закип'ятіть воду, додайте в неї гвоздику, запашний перець, цукор і оцет. Проваріть 2 хвилини.У стерилізовані банки покладіть начинені часником сливи і залийте їх гарячим маринадом до верху. Нехай сливи постоять годину в маринаді.Через годину акуратно злийте маринад назад в каструлю. Закип'ятіть маринад знову і залийте ним сливи. Тепер нехай постоять близько 8 годин, можна на ніч.Вранці знову злийте маринад у каструлю і доведіть до кипіння. Знову залийте їм сливи і відразу закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і охолодіть.Як подавати
Подавайте як закуску до м'яса