Мариновані огірки з гірчицею: простий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
1
порция
Мариновані огірки з гірчицею відрізняються від традиційного рецепту бо виходять пікантними і ніжними. Насіння гірчиці і велика кількість пряної зелені роблять цю закрутку дійсною царицею будь-якого святкового столу.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
3 кг
-
5 головок,
-
3 зубчики,
-
1 шт.,
-
по 2-3 гілочки,
-
по 2-3 гілочки,
-
по 2-3 гілочки,
-
по 2-3 гілочки,
-
2 шт.
-
5 шт.
-
5 шт.
-
1 ч.л.
-
130 мл
-
100 г
-
60 г
Способ приготовления
Простерилізуйте банки, залиште огірки вимочуватися в холодній воді, щоб гіркота пішла з їхньої шкірки до того, як вони опиняться в банці.Почистите часник і цибулю від лушпиння, промийте зелень, підготуйте усі необхідні інгредієнти для того, щоб відразу ж почати варити маринад.Приготуйте маринад. Для цього у нагріту воду засипте сіль і цукор. Як тільки вода буде близька до кипіння, додайте туди горошки перцю, гвоздику і лавровий лист. Краще, якщо ці інгредієнти піддадуться тепловій обробці безпосередньо в маринаді, ніж у банці: так вони зможуть віддати закатці більше свого аромату.Як тільки огірки повністю відмокнуть у воді, візьмите приготовлені банки. Залийте у них оцет, всипте гірчицю, додайте зелень, часник і цибулю.Після цього - заложите в банки огірки (поверх шару цибулі і зелені) і залийте їх маринадом. Банки необхідно закатати і заховати в темне місце, замотавши ковдрою і залишивши остигати на ніч догори денцями. Так у банки не потрапить повітря, яке просочується через зазор між кришкою і горлечком через перепад тиску.Подавайте огірки до картопі