Сирні хлібці з кабачків - краще за піцу
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
8
порций
Сирні хлібці з кабачків - проста в приготуванні, легка і ситна закуска з доступних інгредієнтів, яка зовнішньо подібна до піци, правда, в більш оригінальному та менш калорійному варіанті.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
800 г.
-
15-20 г.
-
2-3 шт.
-
2 зубчики.
-
1 ч.л.
-
50-80 г.
-
Сыр моцарелла (или твердий сир)
200-250 г.
-
1 ч.л.
-
за бажанням.
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
Натріть кабачки на тертці невеликими шматками. Додайте 2 щіпки солі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Потім ретельно відіжміть кабачки і злийте весь сік, який виділився (чим більше вийде віджати соку, тим краще).Додайте до кабачків яйця (2 великих або 3 невеликого розміру), дрібно нарізану зелену цибулю і часник, хмелі-сунелі (або суміш італійських трав) і мелений чорний перець. Ретельно все перемішайте.Додавайте вмішуючи по 1 ст.л. просіяне борошно. Муки додавайте рівно стільки, щоб суміш згусла до стану, коли «корж» зможе зберігати задану йому форму, не розтікаючись по листу. Спробуйте готову суміш і при необхідності додайте ще трохи солі за смаком.Вистелить деко папером для запікання. Змастіть папір тонким шаром рослинного масла.Викладіть кабачкову масу на деко і розрівняйте до товщини приблизно 1-1.5 см. Одержаний корж помістіть в розігріту до 225 градусів духовку і випікайте 25-30 хвилин, поки корж НЕ підсохне по краях і його поверхня не підрум'яниться.Потім присипте корж натертим сиром. Особливо ефектним на смак виходить поєднання твердого сиру і моцарели, в рівних пропорціях (приблизно по 125 грамів).Зменшіть температуру до 180 градусів, помістіть корж в духовку і випікайте ще 10-12 хвилин, для того щоб сир розплавився. Готовий корж присипте 2-3 пучками нарізаної петрушки.Як подавати до столу:
Розріжте корж на порційні шматочки і подавайте до столу, доповнивши за бажанням томатним кетчупом.