Сациві з баклажанів - закуска, якою пишається Грузія
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
55 мин
Приготовление
-
3
порции
Грузинська кухня така різноманітна, ароматна і незабутня, що, одного разу спробувавши суп харчо або хачапурі, закохуєшся в неї назавжди. Додайте до свого меню смачну грузинську закуску - сациві з баклажанів. Домашні попросять добавки, а гості спитають рецепт, запевняємо вас!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг.
-
Зелень (свіжа кінза, базилік, петрушка)
за смаком.
-
1 шт.
-
1 склянка.
-
4 зубки.
-
3 шт.
-
3 ст.л.
-
0,5 склянки.
Способ приготовления
Готуємо горіховий соус. Волоські горіхи подрібнити, додавши до них сіль, часник, свіжу зелень, перець стручковий, спеції і гранатовий сік. Розвести суміш водою (1,5 склянки) і проварити протягом 20 хвилин.Коли соус готовий і остигає, можна приступати до основного рецепту. Цибулю очистити і подрібнити. Обсмажити на сковороді з розпеченим рослинним маслом протягом декількох хвилин. Потім додати горіховий соус, вся суміш доводиться до кипіння і проварюється протягом 15 хвилин.Баклажан, який є основним інгредієнтом в страві сациві з баклажанів по-грузинськи, нарізати кружечками товщиною в сантиметр, додати сіль, і овоч залишити при кімнатній температурі на півгодини. Як тільки час вийде, промити нарізаний баклажан водою і перекласти в сито для стікання води.Обсмажити скибочки баклажанів з кожної сторони протягом 5 хвилин.Готові овочі скласти гіркою, посипати зеленню і полити соусом. Зелень помити і ретельно подрібнити, а потім висипати в киплячий соус.Як подавати до столу:
Перед подачею до столу холодний соус посипати зернами граната.
Це цікаво!
Сациві (по-грузинськи - це холодна закуска) - особливий соус, приготування якого використовується основний компонент - горіхи, до яких додаються спеції, кислі соки або оцет. Його подають до риби, м'яса, овочів. Вважається воістину грузинською стравою.