Сациві з баклажанів - закуска, якою пишається Грузія

Автор
Сациві з баклажанів - закуска, якою пишається Грузія
  • 55 мин

    Приготовление

  • 3

    порции

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Грузинська кухня така різноманітна, ароматна і незабутня, що, одного разу спробувавши суп харчо або хачапурі, закохуєшся в неї назавжди. Додайте до свого меню смачну грузинську закуску - сациві з баклажанів. Домашні попросять добавки, а гості спитають рецепт, запевняємо вас!

Способ приготовления

Готуємо горіховий соус. Волоські горіхи подрібнити, додавши до них сіль, часник, свіжу зелень, перець стручковий, спеції і гранатовий сік. Розвести суміш водою (1,5 склянки) і проварити протягом 20 хвилин.Коли соус готовий і остигає, можна приступати до основного рецепту. Цибулю очистити і подрібнити. Обсмажити на сковороді з розпеченим рослинним маслом протягом декількох хвилин. Потім додати горіховий соус, вся суміш доводиться до кипіння і проварюється протягом 15 хвилин.Баклажан, який є основним інгредієнтом в страві сациві з баклажанів по-грузинськи, нарізати кружечками товщиною в сантиметр, додати сіль, і овоч залишити при кімнатній температурі на півгодини. Як тільки час вийде, промити нарізаний баклажан водою і перекласти в сито для стікання води.Обсмажити скибочки баклажанів з кожної сторони протягом 5 хвилин.Готові овочі скласти гіркою, посипати зеленню і полити соусом. Зелень помити і ретельно подрібнити, а потім висипати в киплячий соус.

Як подавати до столу:

Перед подачею до столу холодний соус посипати зернами граната.

Це цікаво!
Сациві (по-грузинськи - це холодна закуска) - особливий соус, приготування якого використовується основний компонент - горіхи, до яких додаються спеції, кислі соки або оцет. Його подають до риби, м'яса, овочів. Вважається воістину грузинською стравою.