Шоколадні пончики «Смакота»: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
3
порции
Щоб поїсті пончиків - необов'язково йти в кафе. Приготуйте їх самостійно. Запевняємо, самє приготування приємно вразить вас, а після куштування, ви зрозумієте, що смачніших смаколиків просто не існує!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
30 г.
-
125 г.
-
1 шт..
-
1/4 ч.л.
-
1 ч.л.
-
60 г.
-
20 г.
-
160 г.
-
для декору.
Способ приготовления
Змішайте всі рідкі інгредієнти: вершкове масло розтопіть в мікрохвильовці (10-20 секунд) і вилліть в велику чашку, туди ж додайте молоко і яйце. На цьому етапі за бажанням можна додати ароматизатор ( але не хімічний, а справжній, на кшталт екстракту ванілі, віскі, сиропу).Потім в цю ж чашку по черзі висипати соду, розпушувач, цукор, какао і борошно. Перемішати масу поки вона не стане однорідною. Тісто має бути густим, якщо ж вийшло не так - потрібно додати ложку борошна.Візьміть кондитерський мішок і круглу насадку на 16 мм, якщо немає насадки, тоді можна просто відрізати носик мішечка такого діаметру.Металеві форми попередньо змастіть злегка прохолодним вершковим маслом. Наповнити формочки тістом на 2/3 висоти. За відсутності форм для пончиків відмінно підійдуть форми для кексів, також можна просто вивести кільця на пергаменті, але, звичайно, буде не так рівно.Поставити тісто в духову шафу, розігріту до 175 градусів й випікати 10-12 хвилин.Залишити пончики трохи охолонути і можна приступати до декорування.Варіант декору №1: цукрова пудра.
Розкласти пончики на дошці та посипати цукровою пудрою.
Варіант декору №2 - шоколад.
Якщо подача пончиків запланована в найближчі 20 хвилин, то можна покрити їх шоколадом.
Для цього вилити шоколад в чашу з плоским дном, щоб було зручно занурити туди пончик наполовину. Викласти пончики шоколадом вгору і за допомогою кондитерського мішка намалювати смужки з іншого шоколаду.
Як подавати до столу:
Пончики часто подають з кавою, але вони також відмінно поєднуються з іншими солодкими напоями.