Маковий рулет - улюблена випічка кожного

Маковий рулет - улюблена випічка кожного
Порадуйте своїх рідних і близьким ароматним, смачним і дуже красивим рулетом з маком. А готувати його дуже легко.

Інгредієнти:

  • тісто дріжджове готове - 1 пласт;
  • молоко - 1 стакан;
  • мак - 4-5 ст. ложки;
  • згущене молоко - 2 ст. ложки;
  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;
  • ванілін - щіпка;
  • яйця курячі - 1 шт.;
  • борошно - 1-2 ст. ложки;
  • мед - 1-2 ч. ложки.

Приготування:

Спочатку запарюємо мак. Для цього насипаємо мак в товстостінну миску або чашку і заливаємо закипівшим молоком. Укутаємо рушником на 45-50 хвилин.Потім мак потрібно віджати і додати чайну ложку меду, щіпку ваніліну і 2 столових ложки згущеного молока. Перемішати.Розкачати пласт готового дріжджового тіста тонким шаром і викласти зверху макову начинку рівномірно.Скрутити рулет.Збити одне яйце і змастити рулет зверху.Викласти на деко, попередньо посипаний борошном (або змащений рослинним маслом). Ножем зробити надрізи для краси. Посипати цукровим піском.Поставити випікатися в духовку при 180 градусах 40-45 хвилин.Готовий рулет вийняти з духовки, трохи остудити і викласти на блюдо.

Як і з чим подавати

Порізати на порції і подати до столу з чаєм.

Приємного всім чаювання!