Картопля буде значно смачнішою, якщо знати ці секрети: правила відварювання, які врятують смак гарніру

Читать на русском
Автор
26393
Як покращити смак картоплі
Як покращити смак картоплі. Фото ТСН

Щоб картопля була значно смачнішою

Ми розповідали, які помилки у приготуванні шашлику роблять м’ясо несмачним. Тепер ділимось лайфхаками, які допоможуть приготувати смачну картоплю.

Навіть така проста страва, як відварена картопля, має свої секрети. Дотримуючись певних правил, можна зробити картоплю смачнішою. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

Залийте картоплю окропом

Це допоможе зберегти в овочі смак. Не кладіть картоплю в холодну воду, адже це призведе до її нерівномірного варіння. Сіль додавайте в процесі приготування. Солона вода "забирає" вологу з картоплі, через що вона стає твердою. Додавайте сіль лише після того, як вода закипить і картопля трохи розм'якне.

Розріжте картоплю для швидшого приготування

Якщо ви хочете, щоб картопля зварилася швидше, розріжте її навпіл або на кілька частин. Це особливо актуально для приготування пюре.

Не переварюйте картоплю

Переварена картопля стає м'якою, водянистою та несмачною. Щоб цього не сталося, використовуйте таймер або просто періодично перевіряйте готовність картоплі за допомогою виделки. Саме тому варто злити воду одразу після приготування.

Після того, як картопля звариться, додайте до неї вершкове масло, зелень, спеції за смаком. Це зробить страву більш ароматною та смачною. Також ми розповідали, як покращити смак кави.