Навіть міксер не знадобиться: як приготувати горіховий кекс до чаю

Читать на русском
Автор
Смачно, дешево та просто
Смачно, дешево та просто. Фото 1000.menu

Такий кекс можна запікати шматком або у формочках

Інколи хочеться відчути себе справжнім кондитером та приготувати "Медівник". Однак, частіше, господині намагаються приготувати страву максимально швидко та при цьому смачно, без зайвих зусиль.

У таких випадках виручають ліниві рецепти. Як, наприклад, горіховий кекс нашвидкуруч, інформують на Instagram-сторінці "zhuravlina_cooking".

Як приготувати горіховий кекс

Інгредієнти:

  • цукор – 180 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • олія – 100 мл;
  • борошно – 260 г;
  • молоко – 200 мл;
  • розпушувач – 15-20 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • родзинки – 60 г;
  • горішки – 120 г;

Спосіб приготування:

  1. В миску викласти 3 яйця та перемішати вінчиком.
  2. Додати цукор, ванільний цукор, сіль та знову перемішати.
  3. Додати молоко, олію і знову перемішати.
  4. До борошна додати розпушувач і просіяти через сито до інших інгредієнтів.
  5. Вимішати все вінчиком.
  6. Горіхи подрібнити в блендері та додати до тіста разом з родзинками, перемішати.
  7. Форму змастити олією або вершковим маслом.
  8. Вилити туди тісто та випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин.
  9. Як тільки кекс охолоне, вийняти його з форми.

Раніше ми писали, як приготувати повітряний пиріг. Для нього знадобляться прості інгредієнти, сто грам ягід та склянка.