Хрумке тісто, ніжна начинка: такий полуничний пиріг приготує навіть дитина

Читать на русском
Автор
Відкритий пиріг з полуницею виходить дивовижним.
Відкритий пиріг з полуницею виходить дивовижним.. Фото shuba.life

Ця випічка щодня перетворить на сонячний

Шукаєте простий та смачний рецепт десерту? Ви його знайшли — сьогодні ми готуватимемо відкритий пиріг із полуницею.

Спробуйте цей рецепт Shuba — і в результаті у вас вийде пиріг з хрумким тістом і ніжною сирною начинкою з ванільним присмаком і прикрашене соковитою полуницею. Хочеться скоротити час приготування? І тут можна використовувати готове тісто.

Як приготувати пиріг з полуницею

Інгредієнти на 4 порції

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • цукор — 50 г;
  • масло вершкове 73% — 170 г.

Для начинки:

  • сир кисломолочний — 600 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • полуниця – 300 г;
  • цукор — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Перетираємо сир із цукровою пудрою та ванільним цукром.
  2. Просіяне борошно змішуємо з вершковим маслом, цукром і подрібнюємо все в крихту. Додаємо 50 мл та перемішуємо блендером протягом 1-2 хвилин. Тісто замішуємо руками, загортаємо в харчову плівку та викладаємо в холодильник на 30-40 хвилин.
  3. Через вказаний час дістаємо тісто, розкочуємо його за розміром форми із запасом на борти та відправляємо у форму. Випікаємо за температури 180 градусів 15 хвилин.
  4. Дістаємо форму з духовки, охолоджуємо та витягаємо корж. Наповнюємо його сирною масою, зверху викладаємо полуницю і посипаємо цукром.

Раніше ми ділилися рецептом полуничного десерту без випічки. Ви приготуєте його за лічені хвилини.