Три "кита", на яких стоїть шашлик: продукти, з якими м’ясо буде ніжним і соковитим

Читать на русском
Автор
Секрети смачного м’яса
Секрети смачного м’яса. Фото rbc.ua

Смак та соковитість шашлику залежать від маринаду

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер поділимось порадами, які допоможуть вам приготувати соковитий та ніжний шашлик. Секрет — у маринаді.

Маринад — це не просто рідина, в якій вимочують м'ясо перед приготуванням. Це справжній чарівний еліксир, який робить м'ясо ніжним, ароматним, соковитим і просто тане в роті. Разом з "Добротою" ділимось секретами, які допоможуть вам приготувати ідеальний маринад.

Червоне вино

З давніх-давен кухарі використовували вино в кулінарії, щоб додати стравам вишуканого смаку та аромату. Додавання трохи червоного вина в маринад для м'яса робить його неймовірно ніжним та ароматним. Вино розм'якшує волокна м'яса, роблячи його більш соковитим, а також надає йому пікантного смаку.

Соєвий соус

Цей універсальний інгредієнт, запозичений з азіатської кухні, став невід'ємною частиною кулінарії багатьох країн світу. Додавання соєвого соусу в маринад робить м'ясо більш насиченим, пікантним і ароматним. Соєвий соус також надає м'ясу красивого карамельного кольору.

Газована вода

Це може здатися дивним, але газована вода — справжній секрет соковитого шашлику. Вуглекислий газ, що міститься в ній, розм'якшує волокна м'яса, роблячи його неймовірно ніжним і соковитим. Використовуйте для маринаду звичайну газовану воду без штучних ароматизаторів.

Завдяки цим простим секретам ви зможете приготувати ідеальний маринад, який зробить м'ясо смачним. Також ми розповідали про те, як вдало підготувати фарш.