Ватрушки з полуницею: випічка, яка створена для сімейного чаювання

Читать на русском
Автор
Пишні та ароматні ватрушки з полуницею
Пишні та ароматні ватрушки з полуницею. Фото shuba.life

Разом із чашкою улюбленого напою зроблять ваш день ідеальним.

Сезон полуниці – це спосіб поласувати різноманітною випічкою з цією ягодою. І якщо ви вже пробували відкритий пиріг з сиром та полуницею, тоді час для експериментів.

Сьогодні ми з Shuba приготуємо солодкі, пишні та м’які ватрушки з полуницею. Ватрушки завжди смачні самі по собі, але саме полуниця зробить їх божественними. Тим більше, що з приготуванням їх впорається абсолютно будь-хто.

Як приготувати ватрушку з сиром

Інгредієнти на 4 порції

Для тесту:

  • борошно пшеничне — 600 г;
  • молоко 2,5% — 300 мл;
  • масло вершкове 73% — 60 г;
  • дріжджі сухі — 6 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цукор — 120 г

Для начинки:

  • сир кисломолочний — 600 г;
  • полуниця – 200 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • цукор — 60 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • крохмаль — 40 г.

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі. До них відправляємо 40 г цукру та 40 г борошна, перемішайте. Підготовлену опару залишаємо на 20 хвилин.
  2. Просіюємо борошно. У неї викладаємо опару, яйця, олію, цукор і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо підходити у теплому місці на 1 годину.
  3. Для приготування начинки полуниці миємо, сушимо і нарізаємо навпіл. Сир збиваємо разом із яйцем, крохмалем, звичайним та ванільним цукром.
  4. Тісто розкочуємо в пласт товщиною 1,5 см, з нього вирізаємо кружальця діаметром 10 см. Дном склянки в кожному кружечку робимо поглиблення і викладаємо сирну масу з 4 половинками полуниці.
  5. Заготівлі відправляємо на змащене деко. Відставляємо на 15 хвилин, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Раніше ми розповідали, як можна використовувати зайву полуницю. Ці хитрощі вам знадобляться.