Ватрушки з полуницею: випічка, яка створена для сімейного чаювання
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Разом із чашкою улюбленого напою зроблять ваш день ідеальним.
Сезон полуниці – це спосіб поласувати різноманітною випічкою з цією ягодою. І якщо ви вже пробували відкритий пиріг з сиром та полуницею, тоді час для експериментів.
Сьогодні ми з Shuba приготуємо солодкі, пишні та м’які ватрушки з полуницею. Ватрушки завжди смачні самі по собі, але саме полуниця зробить їх божественними. Тим більше, що з приготуванням їх впорається абсолютно будь-хто.
Як приготувати ватрушку з сиром
Інгредієнти на 4 порції
Для тесту:
- борошно пшеничне — 600 г;
- молоко 2,5% — 300 мл;
- масло вершкове 73% — 60 г;
- дріжджі сухі — 6 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цукор — 120 г
Для начинки:
- сир кисломолочний — 600 г;
- полуниця – 200 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- цукор — 60 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- крохмаль — 40 г.
Спосіб приготування:
- У теплому молоці розчиняємо дріжджі. До них відправляємо 40 г цукру та 40 г борошна, перемішайте. Підготовлену опару залишаємо на 20 хвилин.
- Просіюємо борошно. У неї викладаємо опару, яйця, олію, цукор і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо підходити у теплому місці на 1 годину.
- Для приготування начинки полуниці миємо, сушимо і нарізаємо навпіл. Сир збиваємо разом із яйцем, крохмалем, звичайним та ванільним цукром.
- Тісто розкочуємо в пласт товщиною 1,5 см, з нього вирізаємо кружальця діаметром 10 см. Дном склянки в кожному кружечку робимо поглиблення і викладаємо сирну масу з 4 половинками полуниці.
- Заготівлі відправляємо на змащене деко. Відставляємо на 15 хвилин, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Раніше ми розповідали, як можна використовувати зайву полуницю. Ці хитрощі вам знадобляться.