Полуниця зайвою не буває: три варіанти використання ягоди

Читать на русском
Автор
Зберігаємо полуницю на зиму
Зберігаємо полуницю на зиму. Фото Freepik

У вас не пропаде жодна ягідка

У сезон полуниці ми із задоволенням ласуємо улюбленою ягодою і готуємо з нею різноманітні десерти. А що з ягодою, яка залишається після того, як ми наїлися?

Безумовно, ягоду, що залишилася, найкраще зберегти на зиму. Разом із "Главредом" ми поділимося трьома варіантами збереження полуниці на зиму. Ви будете із задоволенням ласувати нею в холодну пору року.

Як зберегти полуницю на зиму

Мабуть, одним із найпростіших і найпопулярніших способів збереження улюбленої ягоди на зиму є заморожування. Найкраще для цього вибирати стиглі, але не дуже м’які ягоди без пошкоджень.

Заморожувати полуницю найзручніше у пластикових контейнерах із щільною кришкою. Однак звичайні пакети для заморожування також підійдуть.

Також із полуниці можна приготувати смачне варення. Мабуть, це найбюджетніший спосіб збереження ягоди на зиму, адже знадобиться лише два інгредієнти — свіжа полуниця та цукор у пропорції 1:1.

Також полуницю можна висушити. Такий спосіб допоможе зберегти корисні властивості ягоди. Найкраще робити це в духовці або електросушарці, а ягоду брати свіжу та стиглу.

Взимку із замороженої ягоди можна приготувати панну котту. Для цього десерту вам навіть із духовкою возитися не доведеться.