Через ці помилки картопля перетворюється на "кашу": як її правильно смажити
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Як правильно смажити картоплю
Ми розповідали, як правильно смажити гриби. Тепер ділимось секретами приготування особливо смачної смаженої картоплі.
Є певні помилки кулінарів, які призводять до того, що картопля стає "кашею". Вона не тримається окремими шматочками і не має апетитної золотистої скоринки. Чому це відбувається, розповідаємо разом із Ukr.Media.
Правильна нарізка
Найголовніше — не ріжте дрібно. Товсті брусочки або широкі кільця дають кращу рум'яну скоринку. Просушіть картоплю перед нарізкою. А ще не бійтеся крохмалю! Він дає хрустку скоринку.
Як смажити картоплю
Для апетитної картоплі потрібна товстостінна сковорода та обов’язково добре розігріта олія. Можна додати сало для смаку та аромату. Не переповнюйте сковороду! Перевертайте картоплю не часто. Також солити картоплю потрібно в кінці приготування — це збереже форму шматочків.
Цибуля та кришка
Додавайте цибулю на середині приготування. Або ж посмажте її окремо і додайте в кінці. Якщо для вас важлива хрустка скоринка, не використовуйте кришку.
Смачна смажена картопля — це не складно і не потребує великих зусиль. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.