Ви самі псуєте напій: найбільша помилка у приготуванні чаю

Читать на русском
Автор
Як насправді потрібно заварювати чай
Як насправді потрібно заварювати чай. Фото tea.ua

Якої температури повинна бути вода

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам приготувати смачний чай.

Гарячий напій зігріє, підніме настрій і подарує чудовий смак та аромат. Але чи знаєте ви, що всі ці переваги можна втратити, якщо заварити чай окропом? Детально розповідаємо разом із Pixelinform.

Для заварювання чаю оптимальною вважається температура води понад 80°C. Однак це залежить від сорту чаю та технології ферментування. Річ у тім, що для деяких сортів чаю ця температура може відрізнятися:

  • Білий чай: 60-80°C
  • Зелений чай: до 90°C
  • Чорний чай: 95-100°C

Заливати світлі чаї (білий та зелений) окропом не рекомендується, адже це може обпалити чайний лист і знищити його ніжний аромат. Крім того, кипляча вода витягує з чайного листя занадто багато дубильних речовин, що робить напій гірким, а не насиченим та терпким.

Дотримуючись простих рекомендацій щодо температури води, ви зможете розкрити весь смаковий букет чайного листя та отримати максимум користі від цього чудового напою. Також ми розповідали, як покращити смак фаршу.