Овочі будуть свіжими і без холодильника: поради для відключень світла

Читать на русском
Автор
Зберігаємо продукти без холодильника
Зберігаємо продукти без холодильника. Фото Klix.ba

Прості лайфхаки для відключень

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось лайфхаком для відключень світла.

Відключення електроенергії можуть значно ускладнити життя, адже багато продуктів псуються без холодильника. Проте, не варто впадати у відчай! Завдяки простим лайфхакам ви зможете зберегти свіжість овочів, фруктів, зелені та ягід навіть без електрики. Детально розповідає SHUBA.

Заморожений лід

Заздалегідь заморозьте воду в пластикових пляшках. Під час відключення світла загорніть їх у рушник та покладіть на полиці холодильника. Це допоможе підтримувати низьку температуру протягом декількох годин.

Посудина з льодом

Візьміть каструлю або миску, загорніть лід у рушник, покладіть його на дно посудини. Зверху розкладіть овочі, фрукти, ягоди, які швидко псуються. Накрийте посудину та поставте у прохолодне місце, наприклад, у ванну кімнату.

Пісок

Якщо ви живете у приватному будинку, можна використовувати пісок. Змочіть його холодною водою, насипте у посудину, розкладіть продукти та опустіть у погріб.

Ягоди та фрукти

  • Полуниця, персики, абрикоси, черешня можуть довго зберігати свіжість. Для цього немиті фрукти загорніть у мокрий рушник, покладіть у посудину та поставте у ванну. Так вони протримаються 2-3 дні.
  • Полуницю, черешню, малину, лохину перекладіть ягоди у друшляк, накрийте мокрим рушником та поставте у прохолодне місце. Не мийте ягоди перед зберіганням.

Овочі

Молода капуста, огірки, помідори тежне потребують миття. Складіть їх у посудину та поставте у прохолодне місце. М'які огірки та помідори краще одразу з'їсти.

Атмосферний холодильник

Цей метод підходить для зберігання великої кількості ягід. Вам знадобиться велика посудина з холодною водою. Помістіть продукти у закритий посуд (наприклад, каструлю), накрийте кришку мокрим рушником. Тримайте атмосферний холодильник у темному місці.

Регулярно перевіряйте стан продуктів та вживайте їх якомога швидше. Також ми розповідали, як покращити смак фаршу.