Один секрет — і пельмені ніколи не розваряться: досвідчені кулінари знають цю хитрість

Читать на русском
Автор
834
Особливий підхід до приготування тіста
Особливий підхід до приготування тіста. Фото etnosoft.com.ua

Секрет — у температурі води

Ми розповідали, які крупи можна готувати без варіння. Тепер ділимось секретом, зя ким ваші пельмені більше не будуть розварюватись.

Вареники та пельмені — це улюблені страви багатьох людей. Їх можна приготувати заздалегідь і заморозити, а потім швидко відварити та подати до столу. Однак, часто під час приготування пельменів виникає проблема: тісто розварюється, і начинка випливає. Щоб цього не сталося, варто знати один простий секрет. Розповідаємо про нього разом із "Добротою".

Яку воду додавати у тісто

Секрет полягає у використанні холодної води замість теплої для замішування тіста. Холодна вода робить тісто більш еластичним і пластичним, завдяки чому воно не розварюється під час варіння.

Після додавання у тісто яєць поступово вливайте холодну воду, постійно замішуючи тісто. Вимішуйте тісто руками до однорідної, еластичної консистенції. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після 30 хвилин тісто готове до використання.

З таким тістом ваші пельмені завжди будуть ідеальними: міцними, з соковитою начинкою, і ніколи не розваляться. Також ми розповідали, що варто знати, щоб смачніше смажити гриби.