Ідеально до чаю: близьких від цього пирога зі сливами за вуха не відтягнете

Читать на русском
Автор
Простий, смачний, ніжний пиріг для всієї сім'ї
Простий, смачний, ніжний пиріг для всієї сім'ї. Фото 1000.menu

Повітряне тісто ідеально поєднується з кисленькими сливами

Осінь — це час затишних вечорів за чашечкою свіжозвареного чаю та ароматної випічки. Зокрема, господині готують тістечка, пироги з яблуками чи пиріжки з повидлом.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом надзвичайного смачного та пухкого пирога зі сливами. А опублікували його на Instgaram-сторінці "sprava smaku".

Як приготувати пиріг зі сливами

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 70 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • молоко – 150 мл;
  • розпушувач – 10 г;
  • сливи – 6-8 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • борошно — 150 г;
  • цукор — 100 г;

Для карамельної скоринки:

  • кориця – 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 30 г;
  • цукор – 50 г;

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром.
  2. Додати борошно та сіль та швидко розтерти руками, поки масло не розтануло.
  3. В іншій мисці збити яйця з молоком.
  4. Вилити молочну суміш до решти інгредієнтів, додати розпушувач і перемішати до однорідного стану. Має вийти гладке і блискуче тісто, за консистенцією, як для кексу.
  5. Викласти тісто у змащену олією форму, заповнивши її на 1/2.
  6. Сливи розрізати навпіл і видалити кісточки.
  7. Покласти їх зрізом донизу зверху пирога.
  8. Змішати цукор з корицею і посипати цим пиріг.
  9. В окремій ємності розтопити вершкове масло та обережно полити ним пиріг.
  10. Випікати у розігрітій до 175 градусів духовці протягом 40-45 хвилин (до сухої зубочистки). Готовий пиріг можна подавати з морозивом чи збитими вершками.