Такі помідори зберуть усіх за столом: рецепт квашених овочів з гірчицею

Читать на русском
Автор
967
Дуже простий рецепт закваски помідорів без стерилізації
Дуже простий рецепт закваски помідорів без стерилізації. Фото instagram.com

Квашені помідори довго не зберігаються, тому що швидко з'їдаються

Помідори — це один із найулюбленіших та найпопулярніших овочів у всьому світі. Їх додають у салати, супи, соуси, запікають, в’ялять, маринують і, звісно, квасять. Особливої популярності останнім часом набули закусочні помідори у зеленій заправці — з часником, зеленню та ароматною олією.

Але сьогодні ми приготуємо не менш смачний, проте дещо забутий варіант — квашені помідори з гірчицею. Вони мають пікантний смак, пряну нотку та приємну кислинку, і чудово смакують як самостійна закуска або доповнення до основних страв. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "smakoluk.ua".

Як приготувати квашені помідори

Інгредієнти:

  • помідори (тверді, наприклад, сливка) – скільки вміститься в 3-літрову банку;
  • листя хрону – 2–3 шт.;
  • зелень кропу – 1 пучок;
  • листя смородини – 3–4 шт.;
  • листя вишні – 3–4 шт.;
  • часник – 5–6 зубчиків;
  • сіль – 100 мл;
  • цукор – 50–100 мл (залежно від уподобань);
  • гірчичний порошок – 1 ст. л.;
  • вода (холодна, чиста) – скільки потрібно для заповнення банки.

Спосіб приготування:

  1. Викласти на дно чистої 3-літрової банки або лотка хрін, зелень кропу, листя смородини, вишні та кілька зубчиків часнику.
  2. Наповнити банку помідорами, чергуючи з зеленню та рештою часнику.
  3. Додати зверху сіль, цукор і гірчичний порошок.
  4. Залити холодною водою хорошої якості до верху банки.
  5. Накрити кришкою або марлею й залишити на добу при кімнатній температурі для запуску процесу бродіння.
  6. Перенести в холодне місце й чекати, поки помідори повністю заквасяться (час залежить від температури).