Замість буденної гречки — вишукана страва: у такому вигляді її їстимуть всі (відео)

Читать на русском
Автор
Проста та бюджетна страва
Проста та бюджетна страва. Фото 1000.menu

Смачний та ситний обід або вечеря

Гречка часто сприймається як проста і повсякденна каша, але з цієї крупи можна створити смачну та поживну страву. Для цього вам знадобиться трохи м'яса і гриби.

Рецепт найсмачнішої гречки поділилася на своїй сторінці фудблогерка з ніком "yanni.cooking" в Instagram. Цей метод приготування також є дуже економічним.

Як приготувати гречку з м'ясом

Інгредієнти:

  • м’ясо – 400-500 г (телятина або свинина);
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • селера – 2 стебла;
  • печериці – 400-450 г;
  • гречана крупа – 1 склянка;
  • сіль та перець за смаком;
  • олія для смаження;

Спосіб приготування:

1.Подрібнити цибулю, моркву нарізати на тоненькі кружальця, а селеру – скибочками.

2.Підсмажити на олії, поки кухня не наповниться неймовірним ароматом хвилини 3-4.

3.Додати м’ясо та гриби, порізані великими шматочками.

4.Перемішати, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні, поки м’ясо та гриби не пустять свій сік (приблизно 20-25 хв).

5.Періодично відкривати та помішувати.

6.Коли волога випарується, додати 2 склянки води та промиту гречку.

7.Накрити кришкою та залишити все на легенькому вогні ще на 20-25 хвилин. Кожне зернятко вбере в себе аромати і соки, роблячи страву неймовірно смачною.

8.Після зняття з вогню дати настоятися під кришкою ще 10 хвилин.