Маринована капуста з виноградом: за цим рецептом закуска буде готова вже за добу

Читать на русском
Автор
Маринована капуста
Маринована капуста. Фото Скріншот YouTube

Швидкий рецепт капусти, який здивує смаком

За класичним рецептом капуста кваситься довго, але є спосіб приготувати цю закуску швидше. Якщо додати до капусти виноград і залити продукти гарячим маринадом, закуска буде готова вже наступного дня. І результат буде не менш смачним.

Швидким рецептом маринованої капусти у Facebook поділилась кулінарка Jane Lubowitz.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна — 1 середній качан
  • Морква — 1-2 шт.
  • Виноград — 200-300 г (краще обирати сорти без кісточок)
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики

Для маринаду (з розрахунку на 1 л води):

  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Цукор — 5 ст. ложок
  • Олія — 5 ст. ложок
  • Оцет 9% — 3 ст. ложки
  • Перець чорний горошком — 5-7 шт.

Як приготувати мариновану капусту з виноградом

  1. Капусту тонко шинкуємо. Моркву натираємо на грубій терці. Болгарський перець нарізаємо соломкою, а часник — тонкими пластинками.
  2. У великій мисці змішуємо капусту, моркву, перець та часник. Додаємо виноград і ще раз легенько перемішуємо, щоб не пошкодити ягоди.
  3. У каструлю наливаємо 1 літр води та доводимо до кипіння. Додаємо сіль, цукор, олію, оцет і перець горошком.
  4. Щільно, але не утрамбовуючи, викладаємо овочеву суміш у банку. Заливаємо гарячим маринадом.
  5. Залишаємо капусту при кімнатній температурі до повного охолодження, після чого ставимо в холодильник на 24 години.