Ніжний як хмаринка: рецепт десерту "Три шоколада"

Читать на русском
Автор
Для приготування десерту «Три шоколада» не потрібна духовка
Для приготування десерту «Три шоколада» не потрібна духовка. Фото Freepik

Цей десерт поєднав у собі розкішний смак, святковий вигляд та простоту приготування

"Три шоколада" — це простий і дуже смачний мусовий десерт з трьох шарів. У ньому поєднуються смаки чорного, молочного та білого шоколаду. Готується десерт без випікання, а виглядає красиво та святково.

Це класичний рецепт, який легко повторити вдома. Треба по черзі приготувати три муси на основі желатину, вершків і молока з різним шоколадом і дати кожному шару застигнути в холодильнику. Як це зробити, показали на YouTube-каналі "Смак хати".

Інгредієнти

1 шар:

  • 50 г чорного шоколаду
  • 40 г молока
  • 3 г желатину
  • 20 г води
  • 100 г вершків

2 шар:

  • 50 г молочного шоколаду
  • 40 г молока
  • 3 г желатину
  • 20 г води
  • 100 г вершків

3 шар:

  • 50 г білого шоколаду
  • 40 г молока
  • 3 г желатину
  • 20 г води
  • 100 г вершків

Як приготувати десерт "Три шоколада"

  1. Увесь необхідний желатин для трьох шарів замочити в холодній воді. Після набухання розділити його на три рівні частини.
  2. До молока додати чорний шоколад і розігріти на плиті до повного розчинення шоколаду. Збити вершки.
  3. До розтопленого шоколаду з молоком додати першу третину замоченого желатину, перемішати. Потім додати збиті вершки, перемішати ложкою, а також можна легенько пробити міксером.
  4. Акуратно вилити чорний шоколадний мус у підготовлену форму (чи склянки). Поставити в холодильник для застигання.
  5. Повторити ту саму процедуру, використовуючи молочний шоколад. Вилити молочний мус на вже застиглий шар чорного шоколаду. Поставити в холодильник і знову чекати, доки мус застигне.
  6. Повторити процедуру з білим шоколадом. Вилити білий мус на застиглий шар. Поставити десерт у холодильник до повного застигання.