Такі грибочки з'їдаються дуже швидко! Простий рецепт засолювання груздів, який проситимуть усі подруги
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3254
Найкращий рецепт засолювання груздів
Любителі "тихого полювання", як правило, насамперед думають, чого б приготувати зі "здобиччю". Якщо попались опеньки, можна смачно замаринувати їх на зиму. А якщо грузді, чудовою ідеєю буде їх засолити.
Розповідаємо, як просто приготувати смачні грузді холодним (сухим) способом. Соляться вони, звичайно, від 30 до 35 днів, але це того варте! Рецептом страви на зиму, яку захочуть вивідати у вас усі знайомі та родичі, поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.
Як засолити грузді
Інгредієнти:
- грузді – 1 кг
- сіль – 40 г (2 ст.л без гірки)
- лавровий лист – 1 шт.
- перець запашний – 5 горошин
- корінь хрону
- зелень кропу
- часник – 1-2 зубчики
Приготування:
- Грузді добре промити.
- Перед засолюванням грузді необхідно вимочити протягом 2-3 діб у холодній, підсоленій воді. При цьому міняти воду 3-4 рази на день.
- Помити емальовану каструлю або скляну банку із широким горлом.
- Грузді укласти в посуд шарами, пересипаючи їх сіллю та прянощами.
- Накрити марлею, зверху покласти тарілку та поставити груз. Слідкувати, щоб гриби обов’язково були закриті розсолом. Грузді будуть готові за 30-35 днів.
Раніше "Телеграф" ділився швидким рецептом маринованих печериць, а також рецептом маринованих білих грибів.