Ароматне печиво з одного яйця та жмені манки: рецепт, на який полюють кондитери

Читать на русском
Автор
841
Такі ласощі виходять особливо хрумкими та ароматними
Такі ласощі виходять особливо хрумкими та ароматними. Фото На пенсії

Ідеальне просте печиво до чаю чи кави

Ми ділились рецептом дуже простого і смачного пирога. Тепер розповідаємо, як приготувати ласощі з мінімального набору інгредієнтів.

В основі тіста такого печива – манна крупа. Завдяки їй печиво виходить хрустким та ароматним. Рецептом поділились на порталі "На ПЕНСІЇ".

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 200 г
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 100 г+ для обвалювання
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимон (цедра) – 1 шт.
  • Розпушувач – 7 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Вода холодна – 2 ст. л
  • Олія рослинна – 4 ст. л

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску вбиваємо яйце. Додаємо холодну воду та олію, все перемішуємо якомога ретельніше.
  2. Додаємо цукор і сіль, перемішуємо. Просіюємо у миску борошно разом з розпушувачем, додаємо манку.
  3. Терткою знімаємо з лимона цедру. Натираємо її на дрібній тертці, додаємо. Замішуємо тісто.
  4. Воно повинне бути еластичним, трохи липнути до рук. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.
  5. З тіста скочуємо ковбаску, розрізаємо її на невеликі частини 2-3 см завдовжки. Кожен шматочок обвалюємо в цукрі і викладаємо на деко, попередньо застелене пергаментом.
  6. Випікаємо печиво у духовці, розігрітій до 170-180 градусів. Орієнтовний час приготування становить 15-20 хвилин.

Печиво виходить хрумке та в міру солодке. Воно ідеально пасує до ранкової кави.