Консервовані смажені кабачки: простий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
5
порций
Зимувати без такої смачної закуски немає сенсу! Чудовий гарнір до м'ясних страв та закуска під горілочку. Вона буде виглядати яскравіше, якщо взяти кабачки різних кольорів.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
1 головка
-
100 г
-
5 гілочок
-
5 гілочок
-
1 ч. Ложка
-
2 ст. л.
Способ приготовления
Помийте та поріжте кабачки кружечками, товщиною 1 см. Посолити, перемішати і залишити на 15 хвилин.На сковороді розігріти 2 ст. ложки рослинної олії. Викласти кабачки, обсмажити в олії на середньому вогні до золотистого кольору (3-5 хвилин).Потім кабачки перевернути і обсмажувати їх з іншого боку ще 3-5 хвилин.Також обсмажити інші кабачки. За необхідності підливати по 1-1,5 ст. ложки рослинної олії. Зелень вимити і дрібно нарізати.Часник очистити і подрібнити.Масло прокип'ятити і остудити.Банки вимити з содою і прожарити в духовці.У підготовлені банки на дно покласти зелень і налити заздалегідь прокип'ячене і охолоджене рослинне масло.Укласти шарами кабачки, пересипаючи часником.Коли кабачки будуть щільно укладені до верху, трохи утрамбувати їх. Тоді масло підніметься і покриє кружечки смажених кабачків. Потім кабачки залити оцтом (0,5-1 ст. л).Накрити кришками і стерилізувати 30-35 хвилин. Для цього поставити банки в каструлю, налити води так, щоб вона закривала 2/3 висоти банки. Довести до кипіння, а потім на внутрішню варити на повільному вогні.Швидко закатати і поставити охолоджуватися.Подавайте в якості гарніру до м'яса