Як приготувати бульйонні кубики самостійно
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
6 ч
Приготовление
-
12
порций
Часто буває, що потрібен бульйон в якому-небудь рецепті, а варити його немає часу або можливості. Саме тоді у нагоді стануть бульйонні кубики. Найкращі - те, що зроблені власноруч, в домашніх умовах.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
1 кг
-
2 шт.
-
4 черешки
-
1 шт
-
1 середня цибулина
-
2 шт.
-
2 великі гілочки
-
2 великі гілочки
-
1 ч. Л.
-
Сіль за смаком
Способ приготовления
Овочі крупно нарізати.
У велику каструлю налити 3,5-4 л води та покласти курячі крильця і спинки, нарізані овочі, додати всі спеції.
Довести до кипіння та варити на повільному вогні 2 ч, постійно знімаючи піну, що утворюється.
Процідити бульйон. Вийде приблизно 2 літри ароматного бульйону.
Знову поставити бульйон на повільний вогонь і варити ще 2 години, поки не залишиться близько склянки схожою на сироп рідини.
Останні 30 хв. готувати бульйон на дуже маленькому вогні.Розлити бульйон в невеликі силіконові форми для льоду.
Охолодити до кімнатної температури та поставити в холодильник на 8-12 год.
Потім вийняти застиглий бульйон з формочок, загорнути кожен в плівку або фольгу і помістити в морозильник.
Такі кубики зберігаються при -18 ° С близько 5 місяців.Як подавати
За допомогою кубиків ви можете готувати супи, бульони, та соус грейві.
Смачного!