Як приготувати бульйонні кубики самостійно

Автор
Як приготувати бульйонні кубики самостійно
  • 6 ч

    Приготовление

  • 12

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Часто буває, що потрібен бульйон в якому-небудь рецепті, а варити його немає часу або можливості. Саме тоді у нагоді стануть бульйонні кубики. Найкращі - те, що зроблені власноруч, в домашніх умовах.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Сіль за смаком

Способ приготовления

Овочі крупно нарізати.

У велику каструлю налити 3,5-4 л води та покласти курячі крильця і ​​спинки, нарізані овочі, додати всі спеції.

Довести до кипіння та варити на повільному вогні 2 ч, постійно знімаючи піну, що утворюється.

Процідити бульйон. Вийде приблизно 2 літри ароматного бульйону.

Знову поставити бульйон на повільний вогонь і варити ще 2 години, поки не залишиться близько склянки схожою на сироп рідини.

Останні 30 хв. готувати бульйон на дуже маленькому вогні.

Розлити бульйон в невеликі силіконові форми для льоду.

Охолодити до кімнатної температури та поставити в холодильник на 8-12 год.

Потім вийняти застиглий бульйон з формочок, загорнути кожен в плівку або фольгу і помістити в морозильник.

Такі кубики зберігаються при -18 ° С близько 5 місяців.

Як подавати

За допомогою кубиків ви можете готувати супи, бульони, та соус грейві.

Смачного!