Як приготувати бульйонні кубики самостійно
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
6 ч
Приготовление
-
12
порций
Часто буває, що потрібен бульйон в якому-небудь рецепті, а варити його немає часу або можливості. Саме тоді у нагоді стануть бульйонні кубики. Найкращі - те, що зроблені власноруч, в домашніх умовах.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
1 кг
-
2 шт.
-
4 черешки
-
1 шт
-
1 середня цибулина
-
2 шт.
-
2 великі гілочки
-
2 великі гілочки
-
1 ч. Л.
-
Сіль за смаком
Способ приготовления
Овочі крупно нарізати.

У велику каструлю налити 3,5-4 л води та покласти курячі крильця і спинки, нарізані овочі, додати всі спеції.

Довести до кипіння та варити на повільному вогні 2 ч, постійно знімаючи піну, що утворюється.

Процідити бульйон. Вийде приблизно 2 літри ароматного бульйону.

Знову поставити бульйон на повільний вогонь і варити ще 2 години, поки не залишиться близько склянки схожою на сироп рідини.

Розлити бульйон в невеликі силіконові форми для льоду.

Охолодити до кімнатної температури та поставити в холодильник на 8-12 год.

Потім вийняти застиглий бульйон з формочок, загорнути кожен в плівку або фольгу і помістити в морозильник.

Як подавати
За допомогою кубиків ви можете готувати супи, бульони, та соус грейві.
Смачного!