Семла - смачна шведська пампушка: покроковий рецепт

Автор
Семла - смачна шведська пампушка: покроковий рецепт
  • 2 ч

    Приготовление

  • 10

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Раніше цю пампушку їли, заливаючи молоком, але згодом молоко почали подавати окремо. Семла складається з трьох компонетнів: повітряної пампухи, мигдальної начинки і збитих вершків.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Візьміть 50 г муки та змішайте з дріжжями. В основну частину тіста додайте сіль, цукор, яйця.Підігрійте молоко і додайте до муки. Добре розмішайте.Додайте кардамон. Вимішуйте тісто 5-7 хвилин за допомогою міксеру.Тісто нарийте рушником и залиште відпочивати 15-20 хвилин.У тісто додати розм'якшене вершкове масло і всипати відкладене заздалегідь борошно. Замісіть м'яке, але не липке тісто.Тісто накрийте і залиште в теплому місці на 90 хв.На робочу поверхню підсипте борошна, викладіть тісто і розділіть його на 10 шматочків.З кожного шматочку зробіть кульку.Викладіть майбутні пампухи на застелене пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-50 хвилин.Коли пампухи збільшились — змастіть їх жовтком, змішаним з молоком.Випікайте пампухи перші 8-10 хвилин при температурі 220 градусів.Зменшіть температуру в духовці до 180-200С.У теплих пампух зріжьте верхівку.Для начінки пропустіть на блендері мигдаль та цукор.Додайте молоко і знов змішайте все добре.Мякіш змішайте з мигдальною масою і начініть пампухи.Добре охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою.Вікладіть збиті вершки на мигдальну начінку.Накрийте кришечкою, яку ви зрізали раніше.Присипте цукровою пудрою.

Як подавати

Подавайте до столу як десерт до горячого шоколаду .

Смачного!