Семла - смачна шведська пампушка: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
2 ч
Приготовление
-
10
порций
Раніше цю пампушку їли, заливаючи молоком, але згодом молоко почали подавати окремо. Семла складається з трьох компонетнів: повітряної пампухи, мигдальної начинки і збитих вершків.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1,5 ч.л.
-
320 г
-
200 г
-
2 шт
-
120 г.
-
50 г.
-
50 г
-
за смаком
-
100 г
-
250 г
-
за смаком
Способ приготовления
Візьміть 50 г муки та змішайте з дріжжями. В основну частину тіста додайте сіль, цукор, яйця.Підігрійте молоко і додайте до муки. Добре розмішайте.Додайте кардамон. Вимішуйте тісто 5-7 хвилин за допомогою міксеру.Тісто нарийте рушником и залиште відпочивати 15-20 хвилин.У тісто додати розм'якшене вершкове масло і всипати відкладене заздалегідь борошно. Замісіть м'яке, але не липке тісто.Тісто накрийте і залиште в теплому місці на 90 хв.На робочу поверхню підсипте борошна, викладіть тісто і розділіть його на 10 шматочків.З кожного шматочку зробіть кульку.Викладіть майбутні пампухи на застелене пергаментом деко, накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-50 хвилин.Коли пампухи збільшились — змастіть їх жовтком, змішаним з молоком.Випікайте пампухи перші 8-10 хвилин при температурі 220 градусів.Зменшіть температуру в духовці до 180-200С.У теплих пампух зріжьте верхівку.Для начінки пропустіть на блендері мигдаль та цукор.Додайте молоко і знов змішайте все добре.Мякіш змішайте з мигдальною масою і начініть пампухи.Добре охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою.Вікладіть збиті вершки на мигдальну начінку.Накрийте кришечкою, яку ви зрізали раніше.Присипте цукровою пудрою.Як подавати
Подавайте до столу як десерт до горячого шоколаду .
Смачного!