Страва на Різдво: рибний пиріг з лосося
- Автор
- Дата публикации
- Автор
Як без риби на Святвечір? Це ж один з головних складових пісних страв. Пропонуємо вам приготувати рибний пиріг - традиційну страву, яка порадує смаком вас та вашу родину.
Складові
- Рис - 1 ст.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Молоко - 1 ст.
- Яйця курячі - 3 шт.
- Сир - 75 м
- Вершкове масло - 2 ст. л.
- Борошно - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. Л.
- Петрушка зелень - 2 гілочки.
- Паприка мелена - 1 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Риба консервована - 1 банка.
Спосіб приготування
На сковороді розігрійте вершкове масло.Обсмажте дрібнонарізану цибулю до золотистого кольору.Відваріть рис.Додайте до рису смажену цибулю і одне яйце. Перемішайте.Викладіть в роз'ємну форму рис, формуючи бортики за допомогою ложки.Консервовану рибу розімніть виделкою, викладіть на рис.Щоб приготувати соус, потрібно: розтопити вершкове масло, додати трішки борошно, добавляючи інтенсивно молоко. Прогрійте на повільному вогні хвилини дві. Соус повинен вийти однорідним.Додайте до соусу яйця, натертий сир, гірчицю та петрушку. Посоліть і поперчіть за смаком. Вилийте соус на рибу. Зверху посипте паприкою.Поставте пиріг у духовку, розігріту до 180 ° С, і запікайте 30 хвилин.Як і з чим подавати
Пиріг розрізати і подавати до столу.
Смачного!