Нереально смачно і ароматно: чудовий рецепт молодої картоплі (відео)

Читать на русском
Автор
Молода картопля з часником та зеленню
Молода картопля з часником та зеленню. Фото zoloto.city/

Ну дуже апетитна страва з молодої картоплі

Ми ділились рецептом смачного пирога з полуницею. Ще один сезонний продукт, який варто готувати саме на початку літа — молода картопля.

Ця страва з молодої картоплі стане чудовою окрасою вашого столу. Проста, ароматна та неймовірно смачна, вона припаде до душі всім членам родини. Рецептом поділилась кулінарна блогерка Павліна Філатова.

Інгредієнти:

  • молода картопля (маленька або середня)
  • 2-3 зубчики часнику
  • кріп
  • сіль, перець, хмелі-сунелі (або інші спеції)
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимийте картоплю під проточною водою. Наріжте її на шматочки середнього розміру, не занадто товсті, щоб вона добре просмажилась.
  2. Просушіть картоплю паперовим рушником. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні.
  3. Викладіть картоплю на сковороду і смажте, час від часу помішуючи, до золотистої скоринки. Важливий момент — не переповнюйте сковороду, щоб картопля не тушкувалась замість смаження.
  4. Коли картопля буде майже готова, додайте подрібнений часник, сіль, перець, хмелі-сунелі (або інші спеції за вашим смаком). Перемішайте картоплю, щоб спеції рівномірно розподілились.
  5. Накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь. Пропарьте картоплю протягом 2-3 хвилин, щоб вона стала м'якою всередині.
  6. Зніміть сковороду з вогню. Додайте до картоплі подрібнений кріп. Перемішайте і дайте картоплі трохи настоятися.

Подавайте смажену картоплю гарячою як самостійну страву або як гарнір. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки.