Чому деруни не мають скоринки: три деталі, з якими страва стане неймовірною

Читать на русском
Автор
Моменти, які важливо врахувати під час смаження
Моменти, які важливо врахувати під час смаження. Фото prostoway

Ділимось секретами ідеальних дерунів

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось секретами приготування особливо смачних, рум’яних та ароматних дерунів.

Щоб деруни вийшли золотистими, хрусткими та неймовірно смачними, важливо знати 3 головні секрети. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.

Як обрати картоплю на деруни

Крохмаль — запорука успіху! Вибирайте крохмалисті сорти картоплі. Жовта картопля, як правило, містить більше крохмалю, ніж біла. Щоб дізнатись, скільки крохмалю в картоплі, розріжте картоплину навпіл. Якщо зріз не з'єднується, значить крохмалю мало. Молода картопля для дерунів не підходить — в ній недостатньо крохмалю.

Подрібнення та добавки до картоплі

Терка — наш друг, саме на дрібній терці варто терти картоплю. Це зробить деруни більш соковитими та ніжними. Обов'язково відіжміть терту картоплю від зайвої рідини. Крохмаль — запорука хрусткої скоринки. Залиште терту картоплю на 3-4 хвилини, щоб крохмаль осів. Злийте зайвий сік, а крохмаль додайте назад.

Додайте до картоплі терту цибулю (на 0,5 кг — 1 шт.). Це додасть дерунам аромату та золотистого кольору. Якщо використовуєте яйце, додайте 1 ст. л. борошна на 0,5 кг картоплі. Можна замінити борошно 1-2 ст. л. картопляного крохмалю.

Як смажити деруни

Використовуйте чавунну сковороду або товстостінну з антипригарним покриттям. Перед викладанням дерунів добре розігрійте сковороду. Додайте олії стільки, щоб вона наполовину покривала деруни. Смажте деруни до золотистого кольору з обох боків.

Після смаження деруни перекладаємо на паперову серветку — щоб прибрати зайвий жир. Також ми розповідали, як смачніше посмажити гриби.