Чому деруни не мають скоринки: три деталі, з якими страва стане неймовірною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Моменти, які важливо врахувати під час смаження](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/3b/6b9d91f9-139ae798c7ae358a53d70d414fbcd3b3.jpg?v=6089_2)
Ділимось секретами ідеальних дерунів
Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось секретами приготування особливо смачних, рум’яних та ароматних дерунів.
Щоб деруни вийшли золотистими, хрусткими та неймовірно смачними, важливо знати 3 головні секрети. Розповідаємо про них разом із Ukr.Media.
Як обрати картоплю на деруни
Крохмаль — запорука успіху! Вибирайте крохмалисті сорти картоплі. Жовта картопля, як правило, містить більше крохмалю, ніж біла. Щоб дізнатись, скільки крохмалю в картоплі, розріжте картоплину навпіл. Якщо зріз не з'єднується, значить крохмалю мало. Молода картопля для дерунів не підходить — в ній недостатньо крохмалю.
Подрібнення та добавки до картоплі
Терка — наш друг, саме на дрібній терці варто терти картоплю. Це зробить деруни більш соковитими та ніжними. Обов'язково відіжміть терту картоплю від зайвої рідини. Крохмаль — запорука хрусткої скоринки. Залиште терту картоплю на 3-4 хвилини, щоб крохмаль осів. Злийте зайвий сік, а крохмаль додайте назад.
Додайте до картоплі терту цибулю (на 0,5 кг — 1 шт.). Це додасть дерунам аромату та золотистого кольору. Якщо використовуєте яйце, додайте 1 ст. л. борошна на 0,5 кг картоплі. Можна замінити борошно 1-2 ст. л. картопляного крохмалю.
Як смажити деруни
Використовуйте чавунну сковороду або товстостінну з антипригарним покриттям. Перед викладанням дерунів добре розігрійте сковороду. Додайте олії стільки, щоб вона наполовину покривала деруни. Смажте деруни до золотистого кольору з обох боків.
Після смаження деруни перекладаємо на паперову серветку — щоб прибрати зайвий жир. Також ми розповідали, як смачніше посмажити гриби.