Розкішний десерт, наче з дорогої кав’ярні: рецепт смачного рулету з полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт вдалого десерту з яєчних білків
Ми розповідали, як спекти смачний полуничний пиріг. Якщо ж ви шукаєте цікавіший і складніший десерт, зверніть увагу на наступний рецепт.
Цей рулет з меренги та полуничного крему – справжня феєрія смаків і текстур. Ніжна хмарка меренги, соковита полунична начинка та вершковий крем поєднуються у чудовій гармонії, створюючи справжній шедевр, який неодмінно вразить ваших гостей. Рецептом поділились на cookpad.com.
Інгредієнти:
- 200 г яєчних білків (приблизно 7 яєць)
- дрібка солі
- дрібка лимонної кислоти або 0,5 ч. л. лимонного соку
- 300 г цукру
- 60 г кукурудзяного крохмалю
- рожевий барвник (за бажанням)
- Для полуничної начинки:
- 300 г свіжої або розмороженої полуниці
- 30 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Для крему:
- 300 г вершкового сиру
- 30 г цукрової пудри
- 100 мл вершків 33%
- свіжа полуниця
Спосіб приготування:
- До яєчних білків додайте сіль і лимонний сік, збийте до легкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати до стійких піків.
- На найнижчих обертах міксера або лопаткою вмішайте просіяний крохмаль і барвник. Викладіть меренгу рівним шаром на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку на 25 хвилин при 160°C.
- Полуницю подрібніть блендером з цукром і лимонним соком. Додайте крохмаль, розведений водою, і доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, щоб загусла. Дайте начинці охолонути.
- Збийте всі інгредієнти для крему до стабільної густої консистенції. На остиглу меренгу викладіть рівним шаром полуничну начинку.
- Зверху обережно розподіліть вершковий крем. За допомогою пергаментного паперу акуратно скрутіть меренгу з начинкою в рулет.
- За бажанням, прикрасьте рулет свіжою полуницею. Поставте рулет у холодильник на 2-3 години, щоб він застиг, а потім наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Дуже смачний рулет виходить — ніжний, повітряний. Також ми розповідали, як смачно приготувати ще один сезонний продукт — кабачки.