Розкішний десерт, наче з дорогої кав’ярні: рецепт смачного рулету з полуницею

Читать на русском
Автор
Смачний десерт, ще й готується просто
Смачний десерт, ще й готується просто. Фото lovefood.com.ua

Рецепт вдалого десерту з яєчних білків

Ми розповідали, як спекти смачний полуничний пиріг. Якщо ж ви шукаєте цікавіший і складніший десерт, зверніть увагу на наступний рецепт.

Цей рулет з меренги та полуничного крему – справжня феєрія смаків і текстур. Ніжна хмарка меренги, соковита полунична начинка та вершковий крем поєднуються у чудовій гармонії, створюючи справжній шедевр, який неодмінно вразить ваших гостей. Рецептом поділились на cookpad.com.

Інгредієнти:

  • 200 г яєчних білків (приблизно 7 яєць)
  • дрібка солі
  • дрібка лимонної кислоти або 0,5 ч. л. лимонного соку
  • 300 г цукру
  • 60 г кукурудзяного крохмалю
  • рожевий барвник (за бажанням)
  • Для полуничної начинки:
  • 300 г свіжої або розмороженої полуниці
  • 30 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Для крему:

  • 300 г вершкового сиру
  • 30 г цукрової пудри
  • 100 мл вершків 33%
  • свіжа полуниця

Спосіб приготування:

  1. До яєчних білків додайте сіль і лимонний сік, збийте до легкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати до стійких піків.
  2. На найнижчих обертах міксера або лопаткою вмішайте просіяний крохмаль і барвник. Викладіть меренгу рівним шаром на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку на 25 хвилин при 160°C.
  3. Полуницю подрібніть блендером з цукром і лимонним соком. Додайте крохмаль, розведений водою, і доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, щоб загусла. Дайте начинці охолонути.
  4. Збийте всі інгредієнти для крему до стабільної густої консистенції. На остиглу меренгу викладіть рівним шаром полуничну начинку.
  5. Зверху обережно розподіліть вершковий крем. За допомогою пергаментного паперу акуратно скрутіть меренгу з начинкою в рулет.
  6. За бажанням, прикрасьте рулет свіжою полуницею. Поставте рулет у холодильник на 2-3 години, щоб він застиг, а потім наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.

Дуже смачний рулет виходить — ніжний, повітряний. Також ми розповідали, як смачно приготувати ще один сезонний продукт — кабачки.