Секрети м'якого і апетитного шашлику: важливі тонкощі приготування

Читать на русском
Автор
Як приготувати м’ясо особливо вдало
Як приготувати м’ясо особливо вдало. Фото rbc.ua

Поради з вибору та приготування м’яса

Ми розповідали про трюк, який не дозволить вашому шашлику згоріти. Тепер ділимось порадами щодо підготовки та маринування м’яса.

Щоб шашлик вийшов м’яким та ароматним, важливо дотримуватись комплексного підходу. Разом із Pixelinform розповідаємо про кілька хитрощів, які допоможуть приготувати ідеальний шашлик.

Вибір м’яса

Це дуже важлива складова фінального результату. Тільки якісне м’ясо забезпечить вам якісний та соковитий шашлик. Оптимально обирати свинину чи баранину, краще якщо це будуть шийна частина чи спина з жировими прожилками. Під час смаження жир розчиниться, і зробить м’ясо особливо м’яким та соковитим.

Маринад

Це ще одна важлива умова для смачного шашлику. Оберіть улюблені спеції та жирну складову, яка дозволить їм розкритися. Часто додають компонент з кислинкою — лимонний сік, гранатовий сік, кефір тощо. І також важливо багато цибулі; її потрібно нарізати на півкільця та розім’яти для виходу соку. М’ясо маринується від кількох годин до доби.

Техніка смаження

Можна ідеально обрати м’ясо та замаринувати шашлик, але зіпсувати його смак неправильним смаженням. До прикладу, якщо перетримати м’ясо на вогні, воно гарантовано стане жорстким та несмачним. Тому тримайте вогонь помірним та регулярно перевертайте.

Експериментуйте, щоб знайти свій улюблений шалик, але дотримуйтесь ключових порад. Також ми ділились тонкощами приготування смачного холодцю.