Таким омлетом люблять поласувати в Туреччині: рецепт, якому понад 100 років
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 502
Відмінно урізноманітнить меню
Звикли снідати пишним омлетом, але хочеться якось урізноманітнити "ранкове" меню? Пропонуємо "познайомитися" з турецьким овочевим омлетом під назвою "менемен".
Названо його так на честь маленького містечка Менемен у провінції Ізмір — саме там уперше у 1920-х роках почали вирощувати смачні томати, які чудово підійшли для ранкового омлету. Страва вже понад 100 років, вона стала незамінною для турецького сніданку. Shuba стверджує, що в нього можна додати м’ясо чи сир, спеції чи зелень – омлет стане лише смачнішим.
Як приготувати менемен
Інгредієнти на 2 порції:
- курячі яйця — 6 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- томати — 2 шт.;
- перець червоний солодкий — 2 шт.;
- перець болгарський червоний – 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
- перець червоний мелений — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Цибулю чистимо, миємо і нарізаємо кубиками. Миємо, чистимо та нарізаємо кубиками томати. З перцю видаляємо серцевину, миємо і також нарізаємо кубиками.
- Обсмажуємо до м’якості цибулю на розігрітій сковороді зі вершковим маслом.
- Додаємо в сковороду підготовлені овочі та спеції. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь. Даємо покипіти, поки помідори та перець не стануть м’якими і не випустять свій натуральний сік.
- Через хвилин 5-10 знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати, даючи випаровуватися частини рідини.
- У мисці збиваємо яйця, солимо і виливаємо в центр сковороди, не розмішуючи. Даємо покипіти, доки яйця не будуть приготовлені. За потреби накриваємо кришкою на 5-10 хвилин.
Раніше ми розповідали, як готують омлет італійці. Він вийде неймовірним.