Таким омлетом люблять поласувати в Туреччині: рецепт, якому понад 100 років

Читать на русском
Автор
Овочевий омлет по-турецьки
Овочевий омлет по-турецьки. Фото shuba.life

Відмінно урізноманітнить меню

Звикли снідати пишним омлетом, але хочеться якось урізноманітнити "ранкове" меню? Пропонуємо "познайомитися" з турецьким овочевим омлетом під назвою "менемен".

Названо його так на честь маленького містечка Менемен у провінції Ізмір — саме там уперше у 1920-х роках почали вирощувати смачні томати, які чудово підійшли для ранкового омлету. Страва вже понад 100 років, вона стала незамінною для турецького сніданку. Shuba стверджує, що в нього можна додати м’ясо чи сир, спеції чи зелень – омлет стане лише смачнішим.

Як приготувати менемен

Інгредієнти на 2 порції:

  • курячі яйця — 6 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • перець червоний солодкий — 2 шт.;
  • перець болгарський червоний – 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 4 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
  • перець червоний мелений — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Цибулю чистимо, миємо і нарізаємо кубиками. Миємо, чистимо та нарізаємо кубиками томати. З перцю видаляємо серцевину, миємо і також нарізаємо кубиками.
  2. Обсмажуємо до м’якості цибулю на розігрітій сковороді зі вершковим маслом.
  3. Додаємо в сковороду підготовлені овочі та спеції. Ретельно все перемішуємо, накриваємо кришкою та зменшуємо вогонь. Даємо покипіти, поки помідори та перець не стануть м’якими і не випустять свій натуральний сік.
  4. Через хвилин 5-10 знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати, даючи випаровуватися частини рідини.
  5. У мисці збиваємо яйця, солимо і виливаємо в центр сковороди, не розмішуючи. Даємо покипіти, доки яйця не будуть приготовлені. За потреби накриваємо кришкою на 5-10 хвилин.

Раніше ми розповідали, як готують омлет італійці. Він вийде неймовірним.