У духовці молоду картоплю ви ще не готували: вийде неймовірно смачно

Читать на русском
Автор
Запечена молода картопля
Запечена молода картопля

Пошкодуєте, що раніше так не готували

Молода картопля — це особливий вид задоволення, він такий смачний і поживний. Ми його смажимо, готуємо із салом, маком і навіть у вині. Однак сьогодні ми картопля… запечемо.

Печена молода картопля зі спеціями за рецептом Shuba вийде неймовірно смачною. Його можна готувати з різними травами — наприклад, базиліком, часником, паприкою, кмином чи кропом, а можна навіть із міксами спецій та приправ. Подайте його з легким овочевим салатом або з курячими ніжками — близьким сподобається будь-який варіант.

Як приготувати картоплю в духовці

Інгредієнти на 4 порції:

  • невелика молода картопля — 1 кг;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • олія соняшникова — 45 г;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і пропускаємо через прес часник. У піалі змішуємо його з соняшниковою олією, сіллю, перцем та спеціями. Все перемішуємо.
  2. Картоплю ретельно миємо зі щіточкою під проточною водою. Відправляємо його на деко, додаємо заправку. Ретельно перемішуємо та рівномірно розподіляємо по поверхні.
  3. Деко відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. За бажанням перевертаємо для підрум’янювання з усіх боків.

Картоплю викладаємо на тарілку та посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з улюбленим салатом.