Такі млинці можна їсти навіть без начинки: секрет особливого смаку — в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор
895
З маком млинці виходять ще смачнішими
З маком млинці виходять ще смачнішими. Фото shuba.life

Рецепт простий, а смак — неймовірний

Ми розповідали, як із маком приготувати апетитні рогалики. Тепер ділимось рецептом млинців, які завдяки цьому компоненту виходять такими смачними, що їх будуть їсти навіть без начинки.

Це чудовий варіант на Медовий Спас. Підрум'янення маку робить дуже виразним і спокусливим аромат цих млинців. Як їх приготувати, розповіли на picantecooking.

Інгредієнти:

  • Інгредієнти:
  • Молоко — 300 мл
  • Сильногазована вода — 200 мл
  • Яйця — 3 шт.
  • Борошно пшеничне — 250 г
  • Рослинна олія — 5 ст.л.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Мак — 3 ст.л.
  • Цедра 1 лимона

Спосіб приготування:

  1. Змішайте в мисці молоко, яйця, рослинну олію, сіль та цукор. Збивайте міксером до однорідної маси.
  2. Поступово додавайте просіяне борошно, продовжуючи збивати тісто до однорідної консистенції без грудочок. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  3. Розігрійте суху сковороду і підсмажте мак до золотистого кольору, постійно помішуючи. Дістаньте тісто з холодильника і процідіть через сито для досягнення ідеальної гладкості.
  4. Додайте до тіста підсмажений мак, цедру лимона і газовану воду. Ретельно перемішайте.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. Змастіть її невеликою кількістю олії. Випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору.

Готові налисники можна подавати як із солодкими, так і солоними начинками. Також ми ділились рецептом обрядових шуликів на Маковія.